Se schimbă normele de aplicare a legii accesului la informaţiile de interes public – proiect

Ministrul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, Violeta Alexandru, a declarat marţi că va propune în prima şedinţă de Guvern un proiect de hotărâre pentru modificarea normelor de aplicare a legii accesului la informaţiile de interes public, prin care se modernizează comunicarea dintre cetăţeni şi administraţie.
Economica.net - mar, 05 iul. 2016, 08:36
Se schimbă normele de aplicare a legii accesului la informaţiile de interes public - proiect

‘Personal, în şedinţa de Guvern de mâine (miercuri – n.r.), voi prezenta şi voi supune atenţiei colegilor mei un proiect de hotărâre de Guvern pentru aducerea la zi a anumitor prevederi care nu erau neapărat în concordanţă cu viteza aplicării legii din prezent, în relaţia dintre solicitant şi administraţie, pentru modificarea normelor de aplicare a legii accesului la informaţiile de interes public’, a spus ministrul, la Forumul Administraţiei Publice organizat de Guvern la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că simte că cetăţenii, în acest moment, au o doză de încredere faţă de echipa guvernamentală, în urma comunicării directe cu aceştia.

‘Mai sunt lucruri de îmbunătăţit, dar vă spun cu mâna pe suflet că această echipă guvernamentală ascultă şi răspunde fiecărui cetăţean care ne scrie, vorbesc de sute de mesaje pe zi şi mii de semnale, o comunicare zilnică, răspundem individual fiecărui mesaj pe care îl primim’, a spus ministrul.

Violeta Alexandru a menţionat că, din păcate, numărul primăriilor înregistrate în sistemul ghişeul.ro, sistemul electronic oficial al statului român pentru plata taxelor şi impozitelor, e foarte mic, este de 200 de unităţi administrativ- teritoriale.

‘Deja ne scriu primari. Am creat cu echipa mea un ghid practic cu sfaturi de la a la z şi cu formulare ca să le fie primarilor cât mai uşor în comunicare în procesul de iniţiere şi de aprobare a hotărârilor consiliului local, printr-o etapă de consultare publică şi de dialog cu cetăţenii. Se schimbă modul în care funcţionează administraţia publică’, a arătat ea.

Te-ar mai putea interesa și
Anunț oficial! Cel mai mare broker din România, cu sute de mii de clienți șoferi, va vinde RCA în rate. Care sunt condițiile?
Anunț oficial! Cel mai mare broker din România, cu sute de mii de clienți șoferi, va vinde RCA în rate. Care sunt condițiile?
TBI Bank și Safety Broker au semnat un parteneriat care presupune ca banca bulgară să finanțeze achiziția de RCA în rate pentru clienții Safety, confirmând astfel o informație publicată......
Profitul net al Alpha Bank România a crescut cu aproximativ 46% în primul trimestru din 2024 față de aceeași perioadă a anului trecut
Profitul net al Alpha Bank România a crescut cu aproximativ 46% în primul trimestru din 2024 față de aceeași perioadă ...
Alpha Bank Romania (ABR) anunță rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului 2024, evidențiind continuarea ...
Cristiano Ronaldo, cel mai bine plătit sportiv al planetei, conform Forbes
Cristiano Ronaldo, cel mai bine plătit sportiv al planetei, conform Forbes
Fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo ocupă primul loc în clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi ai planetei, ...
Ciolacu: O să ne menţinem ajutorul pe care îl dăm refugiaţilor ucraineni
Ciolacu: O să ne menţinem ajutorul pe care îl dăm refugiaţilor ucraineni
Premierul Marcel Ciolacu a dat, vineri, asigurări că România va menţine ajutoarele pe care le acordă refugiaţilor ucraineni.