TP-Link a lansat primul router cu ecran tactil din România

TP-Link, producătorul chinez de echipamente de reţea, a lansat primul router cu ecran tactil din România, Touch P5, ce permite configurarea şi administrarea reţelelor Wi-Wi din locuinţă, oferind viteze de transfer combinate de până la 1900Mbps, cu ajutorul procesorului Broadcom de 1GHz, potrivit unui comunicat al companiei.
Economica.net - joi, 26 nov. 2015, 13:42
TP-Link a lansat primul router cu ecran tactil din România

‘TP-Link a avut premiere notabile în anul 2015, printre care se numără OnHub, primul router Wi-Fi realizat în parteneriat cu Google, Touch P5, primul router cu ecran tactil din România, şi TL-WR841N, primul produs localizat complet în limba română, compania marcând al 14-lea trimestru consecutiv de creştere în dezvoltarea reţelei WLAN (Wireless Local Area Network)’, a declarat Hermes Song, general manager TP-Link România.

‘Acest router foloseşte o tehnologie Wireless AC, de tip beamforming, folosită pentru utilizarea jocurilor şi a fişierelor multimedia, precum şi la optimizarea transportului de date între router şi dispozitivele care sunt conectate la el, ecranul tactil de 4,3′ permiţând că reţeaua să fie configurată foarte uşor’, a declarat Dragoş Juracă, agent de vânzări TP-Link România.

Routerul AC1900 Touch P5 are trei antene externe ce asigură o acoperire wireless extinsă şi un semnal puternic, eliminând zonele fără semnal şi asigurând conectarea unei game variate de dispozitive din locuinţa. Echipamentul dispune de patru porturi Ethernet Gigabit pentru conectarea prin fir a PC-urilor, televizoarelor smart şi consolelor de joc, dar şi două porturi USB, din care unul 3.0, pentru partajarea de 10 ori mai rapidă a datelor, comparativ cu standardul USB 2.0, se arată în comunicatul remis, joi, AGERPRES.

Printre specificaţiile tehnice ale router-ului TP-Link Touch P5, producătorul menţionează că echipamentul foloseşte ca interfaţă 4 porturi LAN 10/100/1000mbps, 1 port WAN 10/100/1000mbps, 1 port USB 2.0 şi 1 port USB 3.0, alimentare externă 12V/3,3A, şi are ca standarde wireless IEEE 802.11ac/n/a 5GHz şi IEEE 802.11b/g/n 2,4GHz+256QAM.

TP-Link este un producător global de echipamente de reţea pentru clienţi SOHO (Small Office/Home Office) şi IMM-uri şi lider mondial pe segmentul WLAN şi CPE în bandă largă.

Produsele TP-Link sunt disponibile în peste 120 de ţări, portofoliul de produse cuprinzând echipamente din categoria wireless, ADSL, routere, switch-uri, camere IP, adaptoare powerline, print servers, convertoare media şi adaptoare de reţea.

TP-Link este prezentă în România din 2007 prin Network One Distribution, Royal Computer şi ABC Data, iar din 2013 printr-un birou de reprezentare la Bucureşti.

Te-ar mai putea interesa și
Franţa – Parlamentul corsican aprobă textul reformei constituţionale pentru autonomie
Franţa – Parlamentul corsican aprobă textul reformei constituţionale pentru autonomie
Corsica a făcut încă un pas către obiectivul autonomiei în cadrul Republicii Franceze: parlamentul regional de la Ajaccio a aprobat miercuri, cu o largă majoritate, textul unei reforme......
CFR Călători: Duminică, transportul feroviar de călători trece la ora de vară. Se anulează un tren spre Aeroportul Otopeni
CFR Călători: Duminică, transportul feroviar de călători trece la ora de vară. Se anulează un tren spre Aeroportul ...
CFR Călători informează că începând cu data de 31 martie 2024, în activitatea de transport feroviar se va trece la ...
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, proiect finanțat din PNRR
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, proiect finanțat din PNRR
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală electrică fotovoltaică de 2,5 MW, investiție ce face parte din strategia ...
Lista autostrăzilor şi drumurilor expres preluate de CNIR de la CNAIR, după operaţionalizarea sa
Lista autostrăzilor şi drumurilor expres preluate de CNIR de la CNAIR, după operaţionalizarea sa
Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR) a preluat de la Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii ...