UniCredit anunţă vânzarea unor investiţii în private equity gestionate de HVB

Cel mai mare grup bancar Italia, UniCredit, ia în considerare vânzarea mai multor investiţii în 'private equity' gestionate de divizia sa germană HypoVereinsbank (HVB), a anunţat vineri directorul general Federico Ghizzoni, transmite Reuters.
Economica.net - vin, 23 mai 2014, 19:27
UniCredit anunţă vânzarea unor investiţii în private equity gestionate de HVB

O sursă care a dorit să-şi păstreze anonimatul a declarat că valoarea tranzacţiei se va ridica la aproximativ un miliard de euro (1,37 miliarde de dolari).

‘Analizăm tranzacţia, dar nu suntem sub presiune să finalizăm vânzarea la o anumită dată’, le-a declarat jurnaliştilor şeful UniCredit.

Anul trecut, HVB a vândut o parte din portofoliul său de private equity către SwanCap Opportunities Fund.

‘Vânzarea face parte din procesul care a fost completat pe jumătate’, a afirmat Federico Ghizzoni. UniCredit va lista până la 35% din divizia sa online Fineco şi va vinde divizia UCCMB, în cadrul acestui proces.

UniCredit SpA va concedia, până în 2018, aproximativ 6% din forţa sa de muncă, măsura făcând parte din planul său strategic, după ce, în 2013, a înregistrat pierderi record de 14 miliarde de euro (19 miliarde de dolari).

În 2013, banca italiană a pus deoparte 13,7 miliarde de euro pentru a acoperi pierderile din credite neperformante.

UniCredit a adoptat o serie de măsuri pentru a-şi întări bilanţul în perspectiva verificării calităţii activelor de către BCE. Recent, Federico Ghizzoni şi-a exprimat încrederea că banca va trece testele de stres derulate de BCE fără a avea nevoie de capital suplimentar. Criteriile anunţate de Autoritatea Bancară Europeană (EBA) pentru testele de stres sunt mai favorabile decât se estima în domeniul imobiliar, unde UniCredit ‘urmăreşte cu atenţie impactul expunerii sale la Europa de Est’, a adăugat şeful băncii italiene.

Băncile europene trebuie să demonstreze că pot supravieţui unui declin al PIB-ului de 7%, conform reglementărilor testelor de stres prezentate de Autoritatea Bancară Europeană (EBA). De asemenea, băncile trebuie să facă faţă unei scăderi de 14% a preţului locuinţelor şi unui declin de până la 19% a preţului acţiunilor, în cel mai defavorabil scenariu.

Grupul UniCredit este prezent pe piaţa din România şi prin intermediul partenerilor UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) şi UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).

 

Te-ar mai putea interesa și
Creşte nemulţumirea faţă de supraturism în Spania
Creşte nemulţumirea faţă de supraturism în Spania
Din insulele Baleare şi până în Canare, din Barcelona până la Malaga, manifestaţiile ostile supraturismului se înmulţesc în Spania, a doua mare destinaţie turistică mondială, obligând......
Stellantis, nevoit să schimbe numele modelului Alfa Romeo Milano la doar câteva zile după lansare
Stellantis, nevoit să schimbe numele modelului Alfa Romeo Milano la doar câteva zile după lansare
Contrele dintre șefii grupului Stellantis și autoritățile din Italia au dus la o situație în premieră pe piața auto ...
UNSAR: 7 din 10 români, conştienţi că numărul accidentelor şi despăgubirile plătite în baza RCA influenţează costul poliţelor – studiu
UNSAR: 7 din 10 români, conştienţi că numărul accidentelor şi despăgubirile plătite în baza RCA influenţează costul ...
Aproape 7 din 10 români sunt conştienţi că numărul accidentelor rutiere şi valoarea despăgubirilor plătite în baza ...
MApN: Trei aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Regale Olandeze vor fi aduse la baza de la Borcea
MApN: Trei aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Regale Olandeze vor fi aduse la baza de la Borcea
Încă trei aeronave F-16 Fighting Falcon ale Forţelor Aeriene Regale Olandeze vor fi puse la dispoziţia Centrului european ...