Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 13,3%, în noiembrie

Volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a scăzut cu 13,3% noiembrie 2016, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2015, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a coborât cu 9,9%, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Economica.net - vin, 13 ian. 2017, 08:20
Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 13,3%, în noiembrie

Scăderi s-au înregistrat scăderi la toate elementele de structură: lucrările de reparaţii capitale – cu 43,5%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 15,8% şi la lucrările de construcţii noi cu 2,3%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 37,4%. Creşteri au fost la clădirile rezidenţiale cu 78,2% şi la clădirile nerezidenţiale cu 17,9%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 9,9%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la toate elementele: lucrările de reparaţii capitale cu 48,0%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 7,0% şi la lucrările de construcţii noi cu 3,5% .

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 32,3%. Creşteri au fost la clădirile rezidenţiale cu 60,0% şi la clădirile nerezidenţiale cu 14,8%.

Datele INS arată că volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, în noiembrie 2016 comparativ cu octombrie 2016, ca serie brută, cu 2,3%, scădere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale cu 22,3% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 14,2%. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 9,3%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 13,4%. Volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale cu 12,2% şi la clădirile rezidenţiale cu 8,1%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total cu 4,0%, scădere evidenţiată pe următoarele elemente de structură: lucrările de reparaţii capitale cu 28,8% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 12,9%. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 0,9%.

Pe obiecte de construcţii, s-au înregistrat scăderi la construcţiile inginereşti cu 17,4%. Creşteri s-au înregistrat la clădirile nerezidenţiale cu 4,5% şi la clădirile rezidenţiale cu 2,7%.

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total, ca serie brută, cu 0,9%, în primele 11 luni din 2016, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2015. Pe elemente de structură au avut loc scăderi la lucrările de reparaţii capitale cu 19,6%. Creşteri au fost la lucrările de construcţii noi cu 2,7% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 0,9%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi la construcţiile inginereşti cu 5,8%. Creşteri au fost la clădirile rezidenţiale cu 13,5% şi la clădirile nerezidenţiale cu 2,3%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 1,5%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 6,7% şi la lucrările de construcţii noi cu 2,4%. Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 16,4%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut astfel: clădirile rezidenţiale cu 8,3%, construcţiile inginereşti cu 1,7% şi la clădirile nerezidenţiale cu 1,4%.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...