Vei mai putea utiliza Windows XP după 2014?

Pentru ca din 8 aprilie 2014 suportul pentru Windows XP va dispărea, tot mai multi utilizatori ai acestui sistem de operare vor sa afle daca il vor mai putea utiliza după aceasta data.
Economica.net - mar, 16 oct. 2012, 07:01
Vei mai putea utiliza Windows XP după 2014?

Potrivit PCWorld, atât timp cât utilizați o versiune particulară, s-ar putea să fiți nevoiti să reinstalati sistemul de operare, ceea ce presupune și o nouă reactivare – iar pentru asta aveți nevoie de cooperarea Microsoft.

Microsoft a dat deja însă asigurări că vor continua să permită activarea Windows XP, cuvintele exacte fiind: „Sfârșitul suportului pentru Windows XP nu va afecta activările, ci mai degrabă update-urile de securitate și suportul tehnic”. De cealalta parte, compania susţine că sistemele fără suport sunt mult mai expuse riscurilor şi nu sunt compatibile cu cele mai noi inovaţii hardware. Producătorii din acest domeniu urmând să îşi retragă suportul pentru XP încă de anul acesta.

Mai mult, Microsoft recomandă trecerea la Windows 7 cu Office 2012.

Ce înseamnă retragerea suportului pentru utilizatorii de rând?

Pentru utilizatorii de rând, renunțarea la suportul tehnic nu reprezintă o chestiune prea gravă. Câți oameni din cei pe care îi cunoașteți sună la Microsoft atunci când au probleme cu Windows? Şi totuşi, lipsa update-urilor este o problemă, însă, cred specialiștii, în 2014 Windows XP nu va mai fi nici pe departe o țintă principală a malware.

Cu toate acestea, trebuie să ştiţi faptul că de la sfârşitul anului 2015, nu veţi mai putea cumpăra nicio versiune de Windows ce include drepturile de downgrade la acest sistem, ceea ce înseamnă că, în pofida aşteptărilor unora, sfârşitul erei XP este tot mai aproape şi tot mai sigur. 

 

Microsoft a retras deja suportul pentru Vista 

Microsoft a renuntat pe 10 aprilie 2012 la Windows Vista, sau mai concret, utilizatorii nu mai primesc de atunci update-uri pentru oaia neagră a familiei din Redmond.

Incă de la lansarea din 2007, Vista s-a lovit de nenumărate probleme, bug-uri și plângeri din partea clienților Microsoft. Eșecul răsunător al Vista a fost de fapt motivul pentru care Windows XP, un sistem ce are deja 11 ani, continuă să fie folosit si astazi. Cei care doresc să păstreze totusi Windows Vista, trebuie să stie că vor fi nevoiți sa plateasca pentru viitoarele update-uri.

De la 9 aprilie 2012 Microsoft a trecut și Office 2007 în perioada de suport extins.

Te-ar mai putea interesa și
Norofert investește 250.000 de euro într-o linie de producție inputuri în SUA și intră în parteneriat cu un investitor american
Norofert investește 250.000 de euro într-o linie de producție inputuri în SUA și intră în parteneriat cu un investitor ...
Norofert, unul dintre cei mai mari producători de inputuri din România, listat la Bursa de Valori București pe piața AeRO, va începe, în aprilie, lucrările de ansamblare a unei linii de......
Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război, declară preşedintele Consiliului European
Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război, declară preşedintele Consiliului European
Europa trebuie să-şi consolideze capacităţile de apărare şi să treacă la o abordare de tipul "economie de război" ...
Premierul Armeniei: Zonele disputate trebuie returnate Azerbaidjanului, altfel va urma un război – TASS
Premierul Armeniei: Zonele disputate trebuie returnate Azerbaidjanului, altfel va urma un război – TASS
Premierul armean Nikol Paşinian a avertizat că Armenia s-ar putea confrunta cu un război cu Azerbaidjanul dacă nu va ...
Unilever renunţă la afacerile cu îngheţată şi desfiinţează 7.500 de posturi la nivel mondial
Unilever renunţă la afacerile cu îngheţată şi desfiinţează 7.500 de posturi la nivel mondial
Gigantul din domeniul bunurilor de larg consum Unilever a anunţat marţi că intenţionează să transforme operaţiunile ...