INS: Cifra de afaceri din serviciile pentru companii a crescut cu 8,4%, la 7 luni

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut pe ansamblu cu 8,4%, în primele şapte luni din anul 2018 comparativ cu perioada similară a anului 2017, datorită sporirii activităţilor de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+10,6%), potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică publicate vineri.
Economica.net - vin, 14 sept. 2018, 07:40
INS: Cifra de afaceri din serviciile pentru companii a crescut cu 8,4%, la 7 luni

Creşteri au fost înregistrate la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+10,4%), comunicaţii (+7,4%), transporturi (+6,3%) şi la activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+6,2%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut pe ansamblu cu 9,4%, datorită creşterilor înregistrate la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+11%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+8,3%), transporturi (+7,3%), activităţile de comunicaţii (+7,3%) şi la activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+6,1%).

În luna iulie 2018, comparativ cu luna iulie 2017, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut pe ansamblu cu 11,9%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+24,9%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+16,4%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+15,1%), activităţile de comunicaţii (+9,2%) şi la activităţile de transporturi (+5,5%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 10,7%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+14,1%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune, difuzare şi transmitere de programe (+14%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+13,8%), activităţile de comunicaţii (+7,8%) şi la transporturi (+4,9%).

În luna iulie 2018, comparativ cu luna precedentă, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut cu 2,3% datorită creşterilor înregistrate la activităţile de transport (+5,4%), activităţile de comunicaţii (+1%) şi la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+0,7%). Activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune. Difuzarea şi transmitere de programe şi activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei au scăzut cu 3,3%, respectiv 0,7%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut cu 2,2% datorită creşterilor înregistrate la activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+12,0%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+3,3%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+3,2%) şi la activităţile de comunicaţii (+0,1%). Activităţile de transport au scăzut cu 0,3%.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...