1EUR = 4.7786 RON

News

49 de patroni din Centrul Vechi şi Herăstrău sunt chemaţi la sediul Antifraudă să promită că nu mai ţin evidenţă dublă

Reprezentanţii a 49 de agenți economici, verificați sâmbătă de Antifraudă, au fost invitaţi la sediul Direcţiei în cursul zilei de marţi. Discuţiile ar trebui să ducă la găsirea de soluţii pentru eliminarea practicilor folosite de aceştia, respectiv ţinerea unei evidenţe duble şi eliberarea notelor proforme/de consum/bonurilor nefiscale în locul bonului fiscal.

21 sep, 2015 | ECONOMICA.net

Agenţii au dat 135 de amenzi în sumă de 437.200 lei, au confiscat 8.000 de lei, au dat 11 avertismente şi au suspendat o firmă.

"În urma acţiunii de sâmbătă noaptea, s-a constatat că, aproape fără excepţie, cei controlaţi eliberau note de plată/ proforme sau bonuri nefiscale în locul bonului fiscal, existând suspiciunea întemeiată că aceştia ţin evidenţa dublă a activităţii.

Întrucât, în ciuda acţiunilor concertate ale inspectorilor antifraudă demarate în martie 2015, o parte dintre agenţii economici nu au înţeles că, alături de cazurile de mare evaziune instrumentate, ANAF acordă o atenţie deosebită evaziunii fiscale rezultate din neemiterea bonului fiscal, se va proceda la o verificare atentă a evidenţelor tehnico-operative şi contabile", spune ANAF într-un comunicat.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO