5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 21.12.2015

Ce spun şefii băncilor din Europa despre legea dării în plată - Bucureştiul creşte - Banca Transilvania pregăteşte un nou plan de afaceri pentru următorii trei ani - Şeful SRI: 70% din persoanele interzise în România au legătură cu ISIS - Ce bugete au avut bucureștenii în 2015 pentru achiziția unei locuințe și care au fost cele mai căutate zone - De ce nu vrea Guvernul să continue Prima Mașină - Interviu cu ministrul Fondurilor Europene. Citeşte pe larg revista presei din 21 decembrie 2015.
Economica.net - lun, 21 dec. 2015, 06:46
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 21.12.2015

Banca Centrală Europeană intervine în controversa privind Legea dării în plată – DIGI24. BCE mai cere României să verifice, alături de Comisia Europeană, dacă actul normativ respectă directiva privind contractele de credit.

Economia Bucureștiului va crește cu 4,1% în 2016. PIB per capita va depăși 22.000 de euro – Profit. Economia Bucureștiului va crește cu 4,1% anul viitor, în același ritm cu media pe țară, arată estimările Comisiei Naționale de Prognoză. PIB per capita va depăși 22.300 de euro, cu 1.400 de euro mai mult decât în 2015 și de peste două ori mai mult decât media județului Timiș, a doua cea mai ridicată din țară.

Şeful SRI: 70% din persoanele interzise în România au legătură cu ISIS – Adevărul.

VIDEO interviu. Ministrul Fondurilor Europene, Aura Raducu: Era de preferat ca beneficiarii POSDRU sa isi organizeze mai bine proiectele, dar isi vor primi banii. Cum a cheltuit miliarde de euro o tara cu 40% din populatie in risc de saracie si excluziune sociala – Hotnews.

Banca Transilvania pregăteşte un nou plan de afaceri pentru următorii trei ani, cu o creştere anuală de 7-8%. “Ne uităm la modelul de business al băncilor BBVA şi Santander şi la Wells Fargo, banca IMM-urilor din America” – ZF.

România, ținta spionilor informatici – DIGI24. Hackerii ruşi încearcă să pătrundă în sistemele informatice ale Guvernului român, au descoperit experţii români în securitate cibernetică, după ce au analizat sursa atacurilor informatice. Divizia cyber.crime a Serviciului Român de Informaţii confirmă parţial informaţia, nu şi identitatea atacatorilor care ar fi încercat să fure date de importanţă strategică.

Ce bugete au avut bucureștenii în 2015 pentru achiziția unei locuințe și care au fost cele mai căutate zone – adevărul financiar.

De ce nu vrea Guvernul să continue Prima Mașină: doar 161 de mașini cumpărate până în noiembrie – Profit.

Sezonul răcelilor îi costă pe români 655 mil. lei. Vânzările de medicamente împotriva virozelor au crescut cu 60% în cinci ani – ZF.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Arabia Saudită va investi peste un miliard de dolari în iniţiative de mediu
Arabia Saudită va investi peste un miliard de dolari în iniţiative de mediu
Arabia Saudită, cel mai mare exportator mondial de ţiţei, a anunţat luni că doreşte să investească peste un miliard ...
Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020
Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020
Grupul TeraPlast a înregistrat un profit net de 43,3 milioane de lei în primele 9 luni ale anului, în creştere cu 41% ...
Curtea Supremă din Croația confirmă condamnarea directorului general al grupului ungar MOL
Curtea Supremă din Croația confirmă condamnarea directorului general al grupului ungar MOL
Curtea Supremă de Justiţie din Croaţia a confirmat astăzi o decizie anterioară a unui tribunal, care în primă instanţă ...