5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 23.01.2015

Ce se schimbă în Europa după decizia BCE - Investiţii de 575 mil. euro în parchete şi tribunale, inclusiv construcţia Cartierului Justiţiei în Capitală - Cum a ajuns Louis Vuitton unul dintre marii exportatori ai României - Prima dronă militară de fabricație românească - Criza francilor se va adăuga la pierderile de 7 mld. lei ale băncilor din ultimii cinci ani. Citeşte pe larg revista presei din 23 ianuarie 2015
Economica.net - vin, 23 ian. 2015, 05:45
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 23.01.2015

Decizia istorică a BCE de relaxare cantitativă: Explicația și efectele pompării în piață a 1.100 de miliarde în mai puțin de 2 ani – cursdeguvernare.ro. Spre deosebire de Elveția, țările din Europa Centrală și de Est (ECE) au motive să apalude poziția adoptată de Mario Draghi, președintele BCE, aceea de cumpărare de obligațiuni. Mutarea ar avea rostul pentru aceste țări să țină deflația în frâu și să permită continuarea creșterii economice, reducând riscul constituirii unor bule ale activelor financiare.

ZF – Investiţii de 575 mil. euro în parchete şi tribunale, inclusiv construcţia Cartierului Justiţiei în Capitală. Proiectul Cartierului Justiţiei din Bucureşti, plănuit pentru zona Unirii, va fi lansat anul acesta şi va fi gata în 2020, în cadrul unui program mai amplu de investiţii în infrastructura de justiţie, în valoare totală de 575 milioane de euro. Programul de investiţii pe hârtie, anun­ţat ieri de ministerele Dezvoltării şi Justiţiei, prevede alocarea a 270 milioane de euro pentru Cartierul Justiţiei, 287 mil. euro pentru renovare şi construcţie de instanţe şi 18 milioane de euro pentru parchete.

DIGI24 – Cum a ajuns Louis Vuitton unul dintre marii exportatori ai României. Louis Vuitton este unul dintre marii exportatori ai României. Are două fabrici la Cisnădie şi Avrig. Însă compania franceză nu produce acolo celebrele sale genţi, ci componente pentru ele. La fel ca industria auto, industria luxului produce tot subansamble. Ceea ce înseamnă că valoarea adăugată este mai mică. Prin urmare şi banii lăsaţi în economie sunt mai puţini. Bucăţile de geantă produse în România sunt asamblate în străinătate, iar unele se întorc în România sub forma produsului finit şi sunt vândute la Marriot.

DIGI24 – Prima dronă militară de fabricație românească. Primul avion militar fără pilot sută la sută românesc este gata să înceapă misiunile în sprijinul forţelor terestre. Aparatul de zbor cântăreşte doar 5 kilograme, transmite în timp real imagini de la sol şi poate fi comandat de la o distanţă de peste 10 kilometri. Prototipul aeronavei fără pilot a fost dezvoltat de câţiva ingineri, angajaţi în Ministerul Apărării.

Hotnews – Creditele in CHF. De la Luxemburg vine speranta pentru datornicii la banci din Romania. Dar nu e „briceagul elvetian”

Capital – România ar putea oferi Pakistanului consultanţă în branduri sportive şi farmaceutice

ZF – Dealer auto: Au revenit clienţii cu cash în showroom-uri

România liberă – Cine plătește factura găurilor din Sibiu-Orăștie

ZF – Criza francilor se va adăuga la pierderile de 7 mld. lei ale băncilor din ultimii cinci ani

Te-ar mai putea interesa și
PepsiCo România investește peste 2 milioane de dolari în panouri fotovoltaice
PepsiCo România investește peste 2 milioane de dolari în panouri fotovoltaice
PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, a investit 2,1 milioane de dolari în peste 3.000 de panouri fotovoltaice pe care le-a montat pe fabricile sale din......
Premierul spaniol Pedro Sanchez şi-a suspendat îndatoririle publice şi se gândeşte dacă va demisiona
Premierul spaniol Pedro Sanchez şi-a suspendat îndatoririle publice şi se gândeşte dacă va demisiona
Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez a anunţat miercuri că îşi suspendă îndatoririle publice "timp de câteva zile" ...
Proiectul Interconectării Energetice Grecia-Egipt avansează. Încep licitațiile pentru studii de fezabilitate
Proiectul Interconectării Energetice Grecia-Egipt avansează. Încep licitațiile pentru studii de fezabilitate
Sectorul energetic european se află în fața unei dezvoltări majore odată cu anunțul deschiderii licitațiilor pentru ...
Parlamentul European a adoptat noi norme ale UE pentru combaterea spălării banilor
Parlamentul European a adoptat noi norme ale UE pentru combaterea spălării banilor
Parlamentul European, reunit la Strasbourg în ultima sesiune plenară din legislatura 2019-2024, a adoptat miercuri un pachet ...