5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 27.10.2014

Nicolae Badea termină un bloc cu 35 de apartamente în centrul Capitalei - despre autostrăzile şi drumurile expres din Master Planul de Transport - ce spune şeful de la Direcţia de Supraveghere BNR despre rezultatele testelor de stres - cum s-au plimbat banii negri din dosarul Microsoft prin paradisuri fiscale - România exportă păr de mistreţ şi de bursuc. Citeşte pe larg revista presei din 27 octombrie 2014
Economica.net - lun, 27 oct. 2014, 06:10
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 27.10.2014

ZF – Nicolae Badea termină un bloc cu 35 de apartamente în centrul Capitalei. Penthouse-urile sar de 500.000 de euro.  Proiectul Celeritas Residence este construit pe strada Polonă din Bucureşti şi ar trebui finalizat în luna mai 2015. O firmă controlată de compania de comunicaţii Radcom, ai cărei acţionari sunt Gabriel Dogaru şi Nicolae Badea, fost preşedinte al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti, va finaliza în luna mai a anului viitor un bloc cu 35 de apartamente pe strada Polonă din centrul Capitalei, bloc pentru care a fost atrasă o finanţare de 2,27 mil. euro de la Intesa Sanpaolo Bank.

DIGI24.ro – Off-shore-urile, „puşculiţă” pentru banii negri. DNA: Mita din dosarul Microsoft, plătită prin firme din paradisuri fiscale. Oamenii de afaceri şi politicienii români cu probleme penale au tranzacţionat de-a lungul anilor sute de milioane de euro, bani negri, prin conturi deschise în aşa numitele paradisuri fiscale. Ani la rând, legislaţia opacă din astfel de state a fost o povară uriaşă pentru procurorii români. Abia după modificarea regulilor, ingineriile financiare precum dosarul Microsoft sau retrocedările ilegale de păduri au putut să iasă la iveală.

ZF – Autostrăzile şi drumurile expres sunt „vedeta“ cheltuielilor cu şoselele până în 2030, cu 16 miliarde de euro. Variantele de ocolire şi drumurile naţionale iau de zece ori mai puţini bani. Construirea de autostrăzi şi drumuri expres are prevăzute „pe hârtie“ 16 miliarde de euro în perioada 2014-2030, în timp ce pentru construirea de variante de ocolire şi modernizarea drumurilor naţionale existente vor fi finanţări de 1,6 miliarde de euro, potrivit propunerilor de distribuţie a bugetului disponibil pentru infrastructura de transport în perioada 2014-2030, realizate în Master Planul General de Transport. Acestea sunt însă sumele pe care documentul le consideră ca fiind resurse disponibile (fie de la bugetul de stat, fie din fonduri europene), pentru că în realitate sectorul rutier ar avea nevoie de finanţări de peste 26 de miliarde de euro până în 2030.

Bursa – Nicolae Cinteză: „Subsidiarele româneşti ale băncilor testate nu au nicio problemă”. Subsidiarele autohtone ale băncilor care au făcut obiectul testelor de stres nu au niciun fel de probleme, ne-a declarat, ieri, Nicolae Cinteză, directorul Direcţiei Supraveghere din cadrul Băncii Naţionale a României (BNR). Oficialul Băncii Centrale ne-a explicat că indicatorii instituţiilor financiare prezente în ţara noastră se află mult peste nivelul minim impus, atât în cazul scenariului de bază, cât şi în ceea ce priveşte scenariul advers.

Capital: Exporturile „exotice” ale României. România a ajuns să exporte păr de porc, mistreţ sau bursuc, intestine de animale, fildeş sau carapace de broască, reiese din statisticile transmise de Institutul Naţional de Statistică la solicitarea Capital. În primele 7 luni din acest an, România a exportat 2.751 de tone de păr de porc, mistreţ sau bursuc, în valoare de 13 milioane de euro, faţă de aceeaşi perioadă din 2013 când exporturile s-au cifrat la 2.304 tone, în valoare de 16 milioane de euro.

ZF – Şeful diviziei de brokeraj a celei mai mari bănci poloneze: România este un candidat pentru investiţiile fondurilor de pensii private. Bursa de la Bucureşti şi viitoarele oferte publice de acţiuni pe care statul le pregăteşte la companiile din energie pot atrage investiţii din partea fondurilor de pensii private din Polonia, tot mai preocupate să îşi diversifice portofoliile după ce au rămas cu active de 37 miliarde de euro în urma naţionalizării deţinerilor în titluri de stat.

Te-ar mai putea interesa și
Eșec la Cluj – Napoca: Licitația pentru mini-autobuze autonome a fost anulată
Eșec la Cluj – Napoca: Licitația pentru mini-autobuze autonome a fost anulată
Licitația pentru mini-autobuze autonome, lansată în primăvară de către Primăria Cluj - Napoca, a fost anulată pentru că au fost depuse numai oferte inacceptabile. Capitala Ardealului urma......
Cei mai bine plătiți președinți ai CA din companiile listate la bursa din Frankfurt
Cei mai bine plătiți președinți ai CA din companiile listate la bursa din Frankfurt
Asociația investitorilor privați din Germania (DSW) a dat publicității un raport care dezvăluie care sunt cei mai bine ...
Top constructori autostrăzi: Strabag, Alsim Alarko și Tirrena Scavi au avut cele mai mari progrese în ultima lună
Top constructori autostrăzi: Strabag, Alsim Alarko și Tirrena Scavi au avut cele mai mari progrese în ultima lună
Șantierele pe care au fost raportate cele mai mari progrese în ultima lună sunt Tg Mureș - Ungheni (A3), Vidra - Bragadiru ...
De la 1 octombrie, românii vor putea intra în Marea Britanie doar cu pașaportul
De la 1 octombrie, românii vor putea intra în Marea Britanie doar cu pașaportul
De la 1 octombrie 2021 cetăţenii români, asemenea tuturor cetăţenilor din ţările Uniunii Europene, nu vor mai putea ...