Sindicatele Portuare solicită demiterea CA-ului şi a conducerii executive ale Administraţiei Porturilor Maritime

Organizaţia Patronală Operatorul Portuar şi Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare (FNSP) solicită demiterea Consiliului de Administraţie şi a conducerii executive ale CN APM SA, în urma apariţiei în spaţiul public a mai multor dovezi concrete privind managementul defectuos practicat de actuala conducere a companiei, se arată într-o scrisoare deschisă adresată premierului Victor Ponta şi remisă luni Agerpres .
Economica.net - lun, 24 aug. 2015, 15:39
Sindicatele Portuare solicită demiterea CA-ului şi a conducerii executive ale Administraţiei Porturilor Maritime

‘Vă solicităm în mod public ca, în virtutea funcţiei pe care o deţineţi, să luaţi măsuri urgente în vederea demiterii Consiliului de Administraţie al CN APM SA şi a conducerii executive, motivat de dovezile concrete privind managementul dezastruos practicat de actuala conducere a companiei, dovezi ce constau în Concluziile Raportului Corpului de Control al Ministrului Transporturilor nr. 23796/27.06.2013, Concluziile Raportului Curţii de Conturi nr. 7879/485/03.03.2014 şi cele ale Raportului Corpului de Control al Ministrului Transporturilor nr. 22539/09.06.2015’, se arată în scrisoarea deschisă.

Potrivit documentului, actualul Consiliu de Administraţie, în colaborare cu conducerea executivă, aplică în mod constant un management deficitar, ‘încheind contracte păguboase pentru companie şi încălcând în mod flagrant şi continuu legea’.

‘Aceasta atitudine se reflectă în mod direct asupra situaţiei economice a CN APM SA: sunt cheltuite resurse financiare pe contracte nejustificate şi amânate investiţii absolut necesare pentru buna desfăşurare a activităţii Portului Constanţa, ceea ce generează un dezechilibru vădit între veniturile, cheltuielile şi necesităţile reale ale companiei pentru a fi eficientă din punct de vedere economic. De asemenea, au fost eludate normele legale în materie de achiziţii publice, fapt care a avut drept consecinţă gravă crearea unui prejudiciu în valoare de 1.071.558 lei, reprezentând valoarea contractului încheiat în baza unor date insuficient verificate’, se mai spune în scrisoare.

Printre abaterile sesizate, în anul 2015, de Corpul de Control al Ministerului Transporturilor se numără şi creşterea nivelului creanţelor, o parte importanta din volumul acestora fiind generate de intrarea în insolvenţă sau în faliment a unor societăţi care aveau încheiate contracte de concesiune.

‘Deşi la nivelul CN APM SA este organizat şi funcţionează Serviciul Juridic şi Contencios, încadrat cu 12 posturi, compania a achiziţionat servicii juridice cu încălcarea prevederilor legale, fără aprobarea ordonatorului principal de credite’, se menţionează în scrisoarea deschisă.

Te-ar mai putea interesa și
Listare Premier Energy – Şeful companiei spune că România poate deveni un hub energetic. „Este important să fim pe BVB”
Listare Premier Energy – Şeful companiei spune că România poate deveni un hub energetic. „Este important să ...
România poate deveni un hub energetic, aşa că pentru noi este important să fim pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi să avem replică la nivel internaţional, a declarat miercuri Petr Stohr,......
Ryanair a obținut anularea ajutorului de restructurare de 321 de milioane de euro acordat companiei germane Condor
Ryanair a obținut anularea ajutorului de restructurare de 321 de milioane de euro acordat companiei germane Condor
Tribunalul Uniunii Europene anulează decizia Comisiei Europene care a aprobat ajutorul de restructurare pentru compania ...
Alerion începe producția la două noi centrale fotovoltaice și trece de 100 MW capacitate instalată totală în România
Alerion începe producția la două noi centrale fotovoltaice și trece de 100 MW capacitate instalată totală în România
Alerion a anunțat finalizarea a două noi centrale fotovoltaice în România, la care a și început producția.
Europarlamentare 2024 – Ghid. Tot ce trebuie să ştii despre alegerile europene
Europarlamentare 2024 – Ghid. Tot ce trebuie să ştii despre alegerile europene
În perioada 6 - 9 iunie, peste 400 de milioane de alegători din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene vor vota un ...