Strategia Kaufland România: comerţul online este „deosebit de important pentru noi”

Retailerul german Kaufland se pregăteşte să se alăture Carrefour, Cora şi Mega Image pe piaţa comerţul alimentar online din România. După ce semnalul a fost dat din Germania, unde retailerul a creat un departament specializat, oficialii din România spun că acest proiect este "deosebit de important pentru ei".
Alina Stanciu - mar, 24 mai 2016, 21:02
Strategia Kaufland România: comerţul online este

Retailerul german Kaufland, numărul unu pe piaţa comerţului alimentar din România, se pregăteşte să intre şi în lupta din mediul virtual dominat acum de Carrefour, Cora şi Mega Image. Kaufland România va fi astfel una dintre filialele companiei mamă din Germania care va opera şi un magazin virtual. În România, comerţului online de alimente este estimat la aproximativ 3% din piaţă, adică la aproximativ 90 de milioane de euro.

„Întrucât în magazinele noastre, produsele alimentare reprezintă nucleul activității pe care o desfășurăm, cu siguranță acestea vor juca un rol important și în comerțul online. Acest demers este unul deosebit de important atât pentru noi, cât și pentru piața de retail, însă pentru moment nu vă putem oferi un termen exact aferent lansării unei platforme de comerț online de către Kaufland România”, au declarat pentru ECONOMICA.NET oficialii companiei.

Semnalul a venit din Germania

De altfel, anunţul potrivit căruia grupul Kaufland este interesat de spaţiul virtual a venit în luna februarie din Germania. Presa locală a scris atunci că lanţul german vrea să îşi deschidă magazin online în 2017, sub umbrela Kaufland Omnichannel International GmbH, folosind distribuţia proprie.

Tot atunci, nemţii l-au şi numit în fruntea Omnichannel pe Marcus Rodermann, fost manager la Otto Group.

Lupta pe online se joacă momentan în trei

Primul retaileri din România care a intrat în online a fost Carrefour. În iulie lui 2013, francezii au lansat www.carrefour-online.ro, o platformă de unde clienţii îşi puteau comanda la acea vreme 10.000 de produse. În acelaşi an, Cora a lansat primul drive din România, extinzând ulterior serviciul cu livrarea la domiciliu. 

În acest interval mediul virtual a devenit interesat şi pentru Mega Image, cel mai mare lanţ de supermarketuri din România, care a devenit astfel, începînd cu august 2014, primul supermarket virtual la nivel local. Strategia lor este însa una diferita, funcţionând prin platforma eMAG Marketplace, în urma uui parteneriat cu cel mai mare retailer online din România.

Kaufland operează în momentul de faţă peste 108 magazine la nivel naţional, ultimul fiind deschis în ianuarie anul acesta la Bucureşti. 

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...