Soluţie de independenţă energetică personală: turbina eoliană din curte. Preţul pleacă de la 1.400 de lei

Lanţul de magazine de instalaţii Romstal a început să comercializeze şase tipuri de turbine eoliene (cu ax orizontal şi ax vertical) de mici dimensiuni care pot asigura independenţa energetică a unei locuinţe. În funcţie de câţi waţi produce, o astfel de instalaţie are preţul cuprins între 1.400 şi 4.800 de lei.
Gabriela Ţinteanu - sâm, 03 sept. 2016, 20:42
Soluţie de independenţă energetică personală: turbina eoliană din curte. Preţul pleacă de la 1.400 de lei

În timp ce unii dezvoltatori de parcuri mari de turbine eoliene au început să demonteze din morile uriaşe de pe câmpuri întinse bântuite de vânturile Dobrogei, consumatorii casnici încep să se gândească tot mai mult la energia alternativă. Costurile mari ale facturilor pentru cei racordaţi la marii distribuitori de utilităţi sau amplasamentul izolat al locuinţei sau al casei de vacanţă au făcut din turbina eoliană investiţia perfectă.

Producerea de energie electrică în propria curte sau casă a devenit accesibilă pentru tot mai multe buzunare. O turbină eoliană poate fi amplasată și în curtea casei. Un stâlp pentru o astfel de eoliană măsoară doar 6 metri înalțime și susține o turbină eoliană ce produce până la 2000W.
Oportunitatea a fost sesizată de Romstal, unul dintre cei mai mari distribuitori de instalaţii de uz casnic din România. „Încă din luna mai am decis să importăm şi să comercializăm turbine eoliene pentru uz casnic, eoliene de mică putere care pot asigura independenţa energetică a unei locuinţe”, spune Roxana Ionescu, coordonator proiecte marketing Romstal Imex.

Romstal importă 3 modele de turbine eoliene cu pale ce se rotesc pe un ax orizontal și puteri de 600, 1000 și 2000 de W. Aceste turbine eoliene se folosesc împreună cu un controler hibrid ce poate fi folosit si pe sistemele de panouri fotovoltaice. Controlerul hibrid eolian/solar este un echipament care comandă simultan încărcarea eficientă a acumulatorilor de la turbina eoliană şi de la panourile solare fotovoltaice.
Preţurile acestor turbine eoliene cu ax orizontal sunt în funcţie de puterea lor, de 1.650 de lei, 4.100 lei şi 4.800 de lei. Alături de turbinele eoliene de mai sus cu ax orizontal, Romstal comercializează și turbine eoliene cu ax vertical de 200 de watti cu o durată de viaţă de aproximativ 20 ani, cu preţuri cuprinse între 1.400 lei şi 1.650 lei.
Aşa cum explică Roxana Ionescu, Romstal a vândut până acum doar nouă turbine eoliene pentru persoane fizice. Reprezentantul Romstal arată că deşi teoretic acest produs ar trebui să se vândă mai mult în zona Dobrogei, caracterizată prin vânturi puternice care ajută la producţia energiei eoliene, topul vânzărilor a fost înregistrat până în prezent de Piteşti, Oradea şi Constanţa. Totuşi vânzările de acest gen sunt abia la început de drum.

Cu peste 50.000 de produse în portofoliu, Romstal Imex este prezent cu o reţea amplă de magazine, inclusiv francize, în România, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina şi Serbia. Cifra de afaceri a grupului Romstal în 2015 a fost de 580,54 milioane de lei şi profitul net de 35,27 milioane de lei. Compania este prezentă de 22 de ani în România, având ca acţionari un italian de cetăţenie română, Enrico Perini (51%), societatea Framan înregistrată în Italia (40%) şi Ovidiui Henter (9%).

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...