Şoselele din zona Valea Prahovei care aşteaptă să fie construite de peste un an

Proiecte de 190 milioane de lei pentru fluidizarea traficului în cea mai aglomerată zonă turistică a României stau în sertarele Companiei de Drumuri de mai bine de un an. Centurile Comarnic şi Buşteni, dar şi autostrada Râşnov - Cristian, încă nu au un constructor atribuit, deşi nu duc lipsă de peţitori.
Economica.net - mie, 17 mai 2017, 21:06
Şoselele din zona Valea Prahovei care aşteaptă să fie construite de peste un an

Cel mai curtat proiect dintre cele trei precum şi cel mai scump este cel privind lotul Râşnov – Cristian al Autostrăzii Comarnic – Braşov. Deşi ofertele celor 10 constructori înscrişi în cursă au fost deschise încă din octombrie 2015, contractul estimat la 150 milioane de lei nu a fost încă atribuit.

La finele anului trecut a fost desemnată câştigătoare oferta de pe locul 2, a celor de la Alpenside, însă Strabag a depus contestaţie. După decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor din 13 martie, oferta Strabag a intrat în reevaluare.

Pe de altă parte, ministrul Transporturilor Răzvan Cuc anunţă finalizarea licitaţiei pentru acest lot din Comarnic – Braşov, contractul pentru Râşnov – Cristian urmând să fie semnat la sfârşitul lunii iunie.

„Construcţia autostrăzii Comarnic – Braşov începe de la Braşov. De aproape un an de zile stă raportul de atribuire în sertar, începe acest proiect”, a explicat ministrul Transporturilor, Alexandru-Răzvan Cuc, în emisiunea Subiectiv de la Antena 3.

Tot în sertar se pare că stau şi proiectele centurilor Comarnic şi Buşteni, în cazul cărora au fost deschise ofertele constructorilor încă din martie anul trecut.

Pentru „Proiectare si executie Varianta de Ocolire Comarnic : Obiectiv 1: km 0+000-km 2+850”, au fost depuse opt oferte, valoarea estimată a contractului fiind de 22 milioane de lei (galerie foto).

Pentru „Proiectare si executie Varianta de Ocolire Busteni: Obiectiv 1 Busteni Sud km 0+000-km 1+020” au fost depuse nouă oferte, valoarea estimată a contractului fiind de aproape 18 milioane de lei (galerie foto).

Cele două licitaţii, lansate încă din noiembrie 2015, sunt încă în desfăşurare, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Te-ar mai putea interesa și
Utilizarea cardului de masă în restaurante și platforme de livrare a crescut cu 29% în martie 2024. Angajații români cheltuie 40% din venitul lunar pe alimente – Ana Busuioc, Edenred
Utilizarea cardului de masă în restaurante și platforme de livrare a crescut cu 29% în martie 2024. Angajații români ...
Chiar dacă de la 1 ianuarie 2024, valoarea impozitelor pe tichetele de masă și voucherele cadou s-au dublat prin introducerea CASS, utilizarea cardului de masă în restaurante a crescut cu 29%......
Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor
Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor
Consumul național de energie electrică din rețele a scăzut duminică după-amiază până aproape de neverosimilul prag ...
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...