Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut cu 7,1%, în primele opt luni

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, în termeni nominali, a crescut în primele opt luni faţă de perioada similară din 2016, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 7,1%, respectiv cu 7,2%, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).
Economica.net - vin, 13 oct. 2017, 08:04
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut cu 7,1%, în primele opt luni

‘Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1 ianuarie – 31 august 2017 comparativ cu perioada 1 ianuarie -31 august 2016, în termeni nominali, a înregistrat o creştere cu 7,1% datorită creşterii comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+14,8%), comerţului cu ridicata nespecializat (+12,7%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+6,2%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+6,0%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+3,0%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+2,4%) şi activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+0,9%). Comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii a scăzut cu 1,2%’, se spune în comunicat.

Conform INS, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie -31 august 2017 comparativ cu perioada 1 ianuarie -31 august 2016, în termeni nominali, a înregistrat o creştere cu 7,2% datorită avansului comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+13,7%), comerţului cu ridicata nespecializat (+12,1%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+7%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+6,4%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+6,1%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+2,2%) şi activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+1,2%). Comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii a scăzut cu 3,4%.

Potrivit INS, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna august 2017, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 7,1%, ca urmare a creşterii comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+11,9%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+9,5%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+9,4%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+8,9%), comerţului cu ridicata nespecializat (+6,2%) şi comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+4,9%). Scăderi s-au înregistrat la comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-3,4%) şi la activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-2,4%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în
funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2017, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 2,6%, ca urmare a creşterii comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+8,5%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+3,8%), comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+2,3%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+2,2%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+2,0%) şi comerţului cu ridicata nespecializat (+1,8%). Scăderi s-au înregistrat la comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-1,0%) şi la activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-0,3%).

De asemenea, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna august 2017, comparativ cu luna august 2016, în termeni nominali, a înregistrat o creştere cu 10,9% ca urmare a creşterii comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+23,2%), comerţului cu ridicata nespecializat (+20,4%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+17,6%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+9,9%), activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+4,9%) şi comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+4,0%). Comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii a rămas la acelaşi nivel. Comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri a scăzut cu 5,4%.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2017, comparativ cu luna august 2016, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 8%, ca urmare a creşterii comerţului cu ridicata nespecializat (+17,7%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+17,3%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (11,7%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+8,6%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+3,3%) şi activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+2,5%). Scăderi s-au înregistrat la comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-4,6%) şi la comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (-3,6%).

Te-ar mai putea interesa și
BERD și APS preiau credite neperformante de 400 de milioane de euro de la fosta Piraeus Bank România
BERD și APS preiau credite neperformante de 400 de milioane de euro de la fosta Piraeus Bank România
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și APS, una dintre cele mai importante firme de gestionare a creditelor neperformante (NPL) din Europa, cumpără un portofoliu de......
UE prelungește cadrul temporar ce permite țărilor să ofere mai ușor ajutoare agricultorilor
UE prelungește cadrul temporar ce permite țărilor să ofere mai ușor ajutoare agricultorilor
Un cadru temporar ce permite statelor din UE să acorde mai uşor importante ajutoare publice întreprinderilor agricole ...
Gazprom a raportat pierdere de 7 miliarde de dolari în 2023, ca urmare a reducerii livrărilor către Europa
Gazprom a raportat pierdere de 7 miliarde de dolari în 2023, ca urmare a reducerii livrărilor către Europa
Grupul rus Gazprom a raportat joi pierderi nete de 629 miliarde de ruble (6,9 miliarde de dolari) în 2023, comparativ cu ...
Veniturile Norvegiei din petrol și gaze au scăzut masiv, ca urmare a scăderii prețurilor
Veniturile Norvegiei din petrol și gaze au scăzut masiv, ca urmare a scăderii prețurilor
Norvegia a înregistrat ăn primul trimestru  încasări din participațiile sale la zăcămintele de petrol și gaze offsahore ...