Producţia europeană de vin la minimul istoric. Cea din România este în creştere

Producţia europeană de vin, afectată de diferite evenimente meteo nefavorabile, va scădea cu 14% în 2017 comparativ cu cea din 2016, a estimat joi organismul publice FranceAgriMer, pe baza cifrelor Comisiei Europene, transmite AFP.
Economica.net - joi, 19 oct. 2017, 10:50
Producţia europeană de vin la minimul istoric. Cea din România este în creştere

Potrivit FranceAgriMer, acest recul de două cifre al producţiei europene de vin, care va atinge minimul istoric, se datorează în principal scăderilor înregistrate în cazul primilor trei mari producători: Italia (minus 21%), Franţa (minus 19%) şi Spania (minus 15%).

Comisia Europeană estimează că producţia de vin în Uniunea Europeană (UE28) va fi de 145 milioane hectolitri în 2017, în scădere cu 14% atât comparativ cu cea precedentă cât şi cu media din ultimii cinci ani. Cu o producţie de 40 de milioane de hectolitri, Italia va rămâne primul producător european de vin, urmată de Franţa cu 36,9 milioane hectolitri şi Spania cu 36,8 milioane hectolitri.

Germania, cu opt milioane hectolitri, va suferi şi ea o uşoară scădere a producţiei de vin, în timp ce în cazul altor state, precum Portugalia (6,6 milioane hectolitri), România (5,3 milioane hectolitri), Austria (2,4 milioane hectolitri) şi Bulgaria (1,4 milioane hectolitri), se va înregistra o uşoară creştere a volumului producţiei de vin comparativ cu recolta precedentă.

‘Reprezentanţii sectorului cred că aceste estimări sunt mai mari decât rezultatul definitiv’, a avertizat Anne Haller, specialist pentru sectorul vinului şi cidrului la FranceAgriMer.

Anne Haller a apreciat că ajustările finale ar putea să se traducă printr-o revizuire, în jos, cu două sau trei milioane de hectolitri a recoltei europene de vin.

Te-ar mai putea interesa și
Utilizarea cardului de masă în restaurante și platforme de livrare a crescut cu 29% în martie 2024. Angajații români cheltuie 40% din venitul lunar pe alimente – Ana Busuioc, Edenred
Utilizarea cardului de masă în restaurante și platforme de livrare a crescut cu 29% în martie 2024. Angajații români ...
Chiar dacă de la 1 ianuarie 2024, valoarea impozitelor pe tichetele de masă și voucherele cadou s-au dublat prin introducerea CASS, utilizarea cardului de masă în restaurante a crescut cu 29%......
Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor
Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor
Consumul național de energie electrică din rețele a scăzut duminică după-amiază până aproape de neverosimilul prag ...
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...