Top telefoane mobile pentru vacanţă

Divizia specializată de tehnică şi telefonie mobilă a EuroGsm, cel mai mare retailer al operatorului de telefonie mobilă Orange România, a realizat un clasament al celor mai potrivite telefoane mobile pentru cei ce pleacă în concediu.
Alina Stanciu - joi, 05 iul. 2012, 07:54
Top telefoane mobile pentru vacanţă

Cele mai potrivite telefoane pentru vacanţele la munte sau la mare sunt fie cele rezistente, fie cele cu capabilități extinse în ceea ce priveşte camera foto şi spaţiul de stocare. The PhoneGeeks, divizia specializată de tehnică și telefonie mobilă a EuroGsm, cel mai mare retailer al operatorului de telefonie mobilă Orange România a realizat un clasament al celor mai indicate mobile pentru cei care doresc să plece în concediu, indiferent de destinaţie.

Topul telefoanelor rezistente

Astfel, în top cinci telefoane rezistente recomandate de EuroGsm se află Samsung Galaxy Xcover, Motorola Defy, Sony Ericsson Xperia Active, Nokia Lumia 900, Motorola Razr. De altfel, Samsung Galaxy Xcover se află și în topul preferinţelor clienţilor, fiind cel mai bine vândut telefon din categoria telefoanelor rezistente, în primul semestru al acestui an. Acesta este urmat în top vânzări de Nokia Lumia 900 şi Sony Ericsson Xperia Active, pe ultimele două locuri aflându-se Motorola Razr şi Motorola Defy.

Topul telefoanelor în funcţie de cameră şi memorie

La capitolul telefoane cu cameră foto avansată şi extra spaţiu de stocare, EuroGSM a plasat în top modelele Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S2 (la aceste două modele de telefoane spaţiul de stocare poate fi extins suficient de mult pentru a putea realiza şi filme), HTC One X, Nokia Pure View 808 şi Sony Xperia S. Toate aceste telefoane cu extra spaţiu de stocare au memoria extensibilă.

 Top telefoane pentru călătorii cu maşina

 O călătorie cu maşina poate fi, pentru unii, cel mai atractiv mod de a petrece o vacanţă. Pentru aceştia specialiştii vă recomandă câteva telefoane cu recepţie foarte bună a semnalului şi cu funcţii potrivite pentru un astfel de concediu: Samsung Galaxy S3, HTC One X, Motorola Razr XT910, iPhone 4S şi Sony Xperia.

Cele mai utile aplicaţii pentru munte sau mare

Referitor la aplicațiile ce pot fi utile în vacanțele la munte sau la mare, specialiștii echipei The PhoneGeeks recomandă Lapse It Pro, cu ajutorul căreia veți reuși să capturați imagini și să realizați videoclipuri time-lapse, sau Booking.com, aplicație care vă va spune tot ce trebuie să știți despre un anumit loc de cazare și care vă permite să faceți rezervări chiar de pe drum.

De asemenea,  aplicația Google Sky vă poate oferi detalii despre stele, constelații, galaxii și planete. „Dacă alegeți drumețiile, există câteva aplicații speciale pentru această activitate. Backcountry navigator este gândită pentru activități în aer liber, deoarece funcționează ca și un GPS pe care îl puteți utiliza în drumeții și conține hărți offline, de topografie și GPS pentru traseele montane. SmartTools vă pune la dispoziție instrumente de măsurat, iar WeatherBug Elite verifică starea vremii pentru următoarele zile, lucru esențial de aflat în vacanță”, a explicat Marius Boca, PhoneGeek.

O aplicație dedicată celor care optează pentru malul mării este UV detector, care verifică starea razelor UV în zona în care vă aflați. Aplicația vă informează când trebuie să utilizați protecție împotriva razelor de soare puternice, pentru a vă putea bucura de plajă. Astfel, puteți evita arsurile solare și sti cu exactitate cand e potrivit să vă expuneți.

Aplicaţii pentru călătoriile cu maşina

Pentru cei care îşi petrec vacanţa în maşină, specialiştii recomandă instalarea pe telefonul mobil a aplicaţiei  iGO navigator sau Trip Advisor. Cu iGO navigator ajungeți la destinație fără emoții, deoarece această aplicație oferă posibilitatea de a vizualiza hărțile în mod 2D sau 3D în momentul în care se utilizează navigația și permite căutări de locuri care vă pot fi utile în vacanță, precum benzinării sau restaurante. Dacă folosițiTrip Advisor nu veți avea surprize legate de locul unde înnoptați, întrucât aplicația este, de fapt, un ghid al orașelor, care include nu doar informații despre restaurante și atracții turistice, ci și hoteluri și review-uri. Apoi, Panorama imortalizează și vă ajută să împărtășiți cele mai frumoase imagini cu prietenii pe Facebook, Glob Traffic&Radar va arată care este situația traficului pe traseul ales și vă avertizează de prezența radarelor, iar AccuWeathervă pregătește cu hainele potrivite, pentru că oferă informații despre starea vremii, în diverse localități, pe mai multe zile. „În afară de iGO navigator și Trip Advisor, există și alte câteva aplicații care vă pot fi de ajutor în vacanță, în afara țării. Spre exemplu, una dintre cele mai interesante este 3G WatchDog, care monitorizează consumul de internet mobil și are grijă de cheltuielile voastre”, a arătat Ionuț Mnerie, membru al echipei The PhoneGeeks. 

 




Te-ar mai putea interesa și
Fluctuaţiile mari de preţuri pentru energie electrică în Europa scot în evidenţă necesitatea unor tehnologii flexibile – Bloomberg
Fluctuaţiile mari de preţuri pentru energie electrică în Europa scot în evidenţă necesitatea unor tehnologii flexibile ...
Preţurile la energia electrică înregistrează fluctuaţii mari în Europa, ceea ce scoate în evidenţă că este nevoie de mai multe active flexibile pe această piaţă, transmite Bloomberg....
După război, profiturile băncilor europene în Rusia au crescut de 4-5 ori. Taxe de 800 de milioane de euro. Cei mai mari contributori. Topul celor mai mari plătitori de taxe către Rusia: Raiffesen si Unicredit, primele locuri
După război, profiturile băncilor europene în Rusia au crescut de 4-5 ori. Taxe de 800 de milioane de euro. Cei mai mari ...
Cele mai mari taxe plătite către banca centrală a Rusiei de către băncile europene prezente în această țară sunt ...
ANAF a publicat Ghidul asociaţiilor, fundaţiilor şi federaţiilor. Vezi documentul
ANAF a publicat Ghidul asociaţiilor, fundaţiilor şi federaţiilor. Vezi documentul
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat pe portalul propriu Ghidul asociaţiilor, fundaţiilor şi ...
Carl Al Khawand este noul Chief Financial Officer al Orange România
Carl Al Khawand este noul Chief Financial Officer al Orange România
Orange anunță numirea lui Carl Al Khawand în funcția de Chief Financial Officer (CFO) al Grupului Orange România, începând ...