Atentatul din Bulgaria şi situaţia Hidroelectrica, pe ordinea de zi a şedinţei CSAT de la 14.00

Atentatul terorist din Bulgaria şi situaţia juridică şi economică a Hidroelectrica sunt subiectele aflate pe ordinea de zi a şedinţei CSAT care va avea loc joi, la ora 14.00, conform anunţului făcut de Administraţia prezidenţială.
Economica.net - joi, 19 iul. 2012, 10:22
Atentatul din Bulgaria şi situaţia Hidroelectrica, pe ordinea de zi a şedinţei CSAT de la 14.00

Administraţia prezidenţială a anunţat că preşedintele interimar, Crin Antonescu, a convocat pentru joi, la ora 14.00, o şedinţă a CSAT.

Conform sursei citate, ordinea de zi a şedinţei CSAT de joi cuprinde două puncte: „implicaţiile asupra situaţiei de profil antiterorist din România a atentatului terorist de la Burgas, Bulgaria” şi „notă privind situaţia juridică şi economică a Societăţii Comerciale Hidroelectrica SA”.

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri seară, că a discutat cu preşedintele interimar Crin Antonescu despre explozia de la aeroportul din Burgas (Bulgaria) şi că este posibil ca CSAT să se reunească în şedinţă, deoarece este vorba de o problemă de siguranţă naţională aflată în apropiere de România.

Joi, premierul a spus, pe Autostrada Soarelui, că la CSAT se va discuta despre tragedia de la Burgas şi despre măsurile pe care România trebuie să le ia, existând anumite proceduri în astfel de situaţii.

„Aşa e există proceduri, iar cei care au atribuţii legale în acest sens le-au început deja”, a spus Ponta.
SRI menţine nivelul „precaut” de alertă teroristă în România.

Opt persoane au fost ucise, iar 37 rănite în urma unui atac terorist comis miercuri la aeroportul din Burgas, când un autocar care transporta turişti israelieni către staţiunea Sunny Beach a explodat.

Comisia Europeană a ajuns la concluzia preliminară că două contracte bilaterale încheiate între Hidroelectrica şi ArcelorMittal Galaţi constituie, probabil, ajutor de stat ilegal şi a început procedura oficială de investigare.
Potrivit primelor concluzii, Hidroelectrica a acceptat preţurile propuse de ArcelorMittal Galaţi, pe piaţa OPCOM, deşi existau oferte concurente la preţuri similare sau mai ridicate, ceea ce se constituie în pierdere de venituri pentru stat. În plus, Comisia a constatat că ArcelorMittal Galaţi nu a achiziţionat energia doar în vederea consumului propriu, ci şi pentru furnizare către celelalte companii deţinute de grup în România.

Investigaţia se referă la două contracte, încheiate în decembrie 2009 şi decembrie 2010 între ArcelorMittal Galaţi şi Hidroelectrica, care vizau furnizarea de energie în 2010, respectiv 2011.

Te-ar mai putea interesa și
Inflaţia anuală va coborî la 6% la sfârşitul trimestrului 2 din 2024 –  BNR
Inflaţia anuală va coborî la 6% la sfârşitul trimestrului 2 din 2024 – BNR
Banca Naţională a României anticipează că rata anuală a inflaţiei va coborî la 6% la finalul trimestrului II din 2024, urmând să scadă la 5% la sfârşitul trimestrului III al acestui an,......
Grindeanu anunţă investiţii de 1,5 miliarde de euro în infrastructura Portului Constanţa
Grindeanu anunţă investiţii de 1,5 miliarde de euro în infrastructura Portului Constanţa
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunţat, miercuri, investiţii de 1,5 miliarde de euro ...
Ciolacu, despre creşeterile de preţ la raft: Din punctul meu de vedere, nu au niciun fundament economic
Ciolacu, despre creşeterile de preţ la raft: Din punctul meu de vedere, nu au niciun fundament economic
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, la Constanţa, întrebat despre produsele cărora li s-a micşorat cantitatea ...
Autostrada Lugoj – Deva: UMB execută lucrări de fundare pe tronsonul Margina – Holdea
Autostrada Lugoj – Deva: UMB execută lucrări de fundare pe tronsonul Margina – Holdea
Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara a postat miercuri imagini de pe șantierul lotului - lipsă ...