Grupul Boromir se dezvoltă în industria cherestelei

Boromir Prod Buzău, compania fanion a grupului de panificaţie Boromir, va plăti, în calitate de co-debitor, creditele de aproape 3 milioane de euro ale subsidiarei Hardwood SRL Rm. Vâlcea, dacă acţionarii vor fi de acord cu managementul. Hardwood are venituri de zeci de milioane din exportul de cherestea.
Adrian N. Ionescu - mar, 04 dec. 2012, 09:34
Grupul Boromir se dezvoltă în industria cherestelei

Boromir Prod Buzău (simbol bursier SPCU) este asociatul majoritar (cu peste 62% din părţile sociale) al companiei producătoare de cherestea Hardwood SRL Rm. Vâlcea.

Hardwood  a avut afaceri de peste 23 de milioane de lei, anul trecut, din exportul de furniruri şi cherestea. Afacerile au fost în creştere din 2006 încoace, de la 17,5 milioane de lei, dar de atunci, când profitul a fost de peste 126.000 de lei, câştigurile nete au fost simbolice (23.000 lei în 2011).

Compania era încă puternic îndatorată la sfârşitul anului trecut, potrivit datelor Ministerului Finanţelor (15,5 milioane de lei).

Acţionarii Boromir (SPCU) vor decide în 17 ianuarie, dacă firma lor va plăti, în calitate de co-debitor 5 credite de 2,8 milioane de euro, dintre care 2, de aproape 1,3 milioane de euro pe termen de sub un an, altele două pe 5 ani, şi unul de 278.00 euro pe 10 ani, toate de la BRD.

Compania exportă grinzi, bârne, scânduri, buşteni şi furniruri în Asia (China, Taiwan, Indonesia, Tailanda, Vietnam, Pakistan), ţările arabe (Tunisia, Algeria, Maroc, Egipt, Liban, Siria, Libia, U.A.E., Iordania) şi în Grecia, Spania, Portugalia, Franţa şi Italia.

Compania taie pădurile din „perimetrele cu mari resurse forestiere“ din judeţele Caraş-Severin, Hunedoara, Sibiu, Braşov, Gorj, Arad, Covasna, Vâlcea, Argeş.

Compania de morărit şi panificaţie Boromir Prod Buzău (SPCU) este controlată de omul de afaceri Constantin Boromiz.

Compania a înregistrat afaceri de 82,9 milioane de lei, în primele nouă luni afaceri, mai mici cu 25% decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Profitul net a fost de 252.000 de lei, dublu faţă de aceeaşi perioadă din 2011.

Compania are o valoare de piaţă (capitalizare bursieră) de peste 30 de milioane de lei.

În afară de Boromir Prod, Grupul Boromir mai include companiile Boromir Ind (Râmnicu Vâlcea şi Deva), Boromir Pan, Moara Cibin (MOIB), Extrasib Sibiu, Comcereal Sibiu, Amylon Sibiu (AMY) şi Panmed Mediaş.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...