Noul director al Aeroportului „Henri Coandă” este Cornel Poteraşu. El fusese demis în august

Noul director al Aeroportului "Henri Coandă" este Cornel Poteraşu, destituit în 31 august în urma scandalul izbucnit după uciderea studentei japoneze, a declarat ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, afirmând că Poteraşu nu a avut nicio vină întrucât paza aeroportului era asigurată de MAI.
Economica.net - mie, 02 ian. 2013, 13:49
Noul director al Aeroportului

Relu Fenechiu a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că directorul Aeroportului „Henri Coandă, Cristinel Smadu, susţinut de PC, a fost schimbat din funcţie, în locul acestuia fiind numit Cornel Poteraşu, membru PNL, destituit în urma scandalului privind taximetria ilegală de la aeroport, generat de uciderea studentei japoneze.

„Am făcut schimbarea la Aeroportul Otopeni chiar în prima zi când m-am dus la minister. Totul s-a făcut cu acordul părţilor”, a precizat Fenechiu.

Întrebat de ce a revenit în funcţie Poteraşu, care fusese demis din cauza problemei taximetriei ilegale de pe aeroport, Fenechiu a afirmat: „Poteraşu nu a fost implicat în acel incident. Paza o asigură MAI. Până la proba contrarie, am încredere în Poteraşu”.

El a adăugat că intenţionează să introducă management privat la Aeroportul „Henri Coandă” şi că un concurs în acest sens va fi organizat „cât mai repede”.

Directorul general al companiei Aeroporturi Bucureşti Cornel Poteraşu a fost demis, în 31 august, de către ministrul Transporturilor, ca urmare a scandalului privind siguranţa celor care tranzitează aeroportul Otopeni, izbucnit după uciderea unei studente japoneze. Aeroporturi Bucureşti administrează aeroporturile Henri Coandă Otopeni şi Aurel Vlaicu Băneasa.

În 15 august 2012, în comuna Corbeanca, judeţul Ilfov, într-o zonă împădurită, în apropierea DN1, Nicolae Vlad a ucis-o pe Yurika M. (cetăţean japonez), cauza morţii victimei fiind reprezentată de asfixia mecanică prin comprimare cervico-toracală, a explicat Ministerul Public. Japoneza a fost abordată de Nicolae Vlad la scurt timp după ce a coborât din avion, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, el propunându-i s-o ducă cu taxiul la locul de destinaţie. Tânăra şi Vlad au coborât însă la marginea pădurii, unde două zile mai târziu femeia a fost găsită moartă.

La începutul lunii octombrie, ministrul de Interne a anunţat că Aeroportul Otopeni are un post permanent al Jandarmiei Române, unde vor lucra 31 de jandarmi, şi că forţele de securitate au fost reorganizate astfel încât cei care vin pe acest aeroport să se simtă în siguranţă.

Te-ar mai putea interesa și
Tehnologia de carbon care, printre altele, ar putea asigura viitorul motorului termic, se testează în România
Tehnologia de carbon care, printre altele, ar putea asigura viitorul motorului termic, se testează în România
La rafinăria Petrobrazi se testează o tehnologie de captare și utilizare a carbonului, un proiect de cercetare cofinanțat de Comisia Europeană care, dacă își va dovedi viabilitatea în......
Peste nouă din zece breşe de securitate, detectate în 2023, au fost motivate financiar (analiză)
Peste nouă din zece breşe de securitate, detectate în 2023, au fost motivate financiar (analiză)
Majoritatea breşelor de securitate (94%), descoperite în 2023, la nivel global, au fost motivate financiar, iar peste 70% ...
CNPP: 11.471 de beneficiari de pensii de serviciu, în aprilie 2024
CNPP: 11.471 de beneficiari de pensii de serviciu, în aprilie 2024
Numărul beneficiarilor de pensii de serviciu a fost, în aprilie 2024, de 11.471 persoane, în creştere cu 184 de persoane ...
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Un report cumulat care depăşeşte 9,25 milioane de lei (peste 1,85 milioane de euro) este în joc la tragerea Noroc de ...