Lăptăria cu Caimac iese la export. Producătorul Agroserv Măriuța a reluat negocierile și vizează șapte state europene

Producătorul de lactate Agroserv Măriuța, care deține brandul Lăptăria cu Caimac, iese la export cu iaurturile, sana și smântâna. Vizează șapte state europene și speră că se va lista cel puțin pe rafturile unei rețele comerciale de dimeniuni medii din afara României.
Alina Stanciu - Dum, 25 apr. 2021, 22:17
Lăptăria cu Caimac iese la export. Producătorul Agroserv Măriuța a reluat negocierile și vizează șapte state europene

Agroserv Măriuța, business-ul cu vaci de lapte și cereale dezvoltat de familia Șerban încă din 1994 și care produce din 2018 sub brandul Lăptăria cu Caimac, face primii pași spre export. Producătorul, care a ajuns anul trecut la vânzări de 48,7 milioane de lei, reia negocierile demarate înainte de debutul pandemiei și speră că va ajunge anul acesta cel puțin pe rafturile unei rețele comerciale de dimeniuni medii din afara României. Țările vizate sunt Germania, Austria, Elveția, Belgia, Olanda, Luxembourg și UK.

“La începutul lui 2020 am avut discuții în UK, inclusiv teste cu consumatori la Kensington Londra (o zonă cu oameni înstăriți și dens populată din Londra n.red) și nordul Angliei, precum și discuții cu câteva rețele din Germania. Pandemia a oprit toate proiectele și în 2021 reluăm discuțiile cu ținte ușor diferite. În 2020 am fost premiați de către Taste Institute Bruxelles pentru lapte și iaurt și credem că acest lucru ne va facilita discuțiile cu retailerii”, a declarat pentru Economica Adrian Cocan, Directorul General al Agroserv Măriuța. Potrivit acestuia, produsele vizate pentru export sunt cele din gama de acidofile: iaurt natural, iaurt mic, iaurt cu sare, sana, lapte bătut, iaurt de băut, smântâna dolofană și cel mai probabil ciocolata-n lapte.Conform planurilor, coampania va avea o distribuție proprie către rețele locale sau internaționale.

Totodată, pentru a se pregăti de export, producătorul a obținut certificarea International Food Standards care confirmă că produsele brandului românesc îndeplinesc standardele internaționale ale securității alimentelor și al managementului calității. Acestea sunt cerințe obligatorii pentru a putea exporta produse alimentare finite către magazinele din Uniunea Europeană.

 „Am pregătit certificarea încă din 2019”, spune Adrian Cocan, Directorul General al Agroserv Măriuța, „însă restricțiile impuse de pandemie ne-a întârziat planurile. Unul dintre obiectivele noastre este să ajungem cu produsele Lăptăriei și pe piața externă, iar acesta a fost ultimul pas înainte de a începe proiectele de export. Suntem convinși că vom avea succes peste hotare, pentru că oferim o gamă de lactate premium, care au mare adresabilitate pentru consumatorii din Uniunea Europeană. Faptul că am crescut capacitatea de producție și plănuim să extindem atât fabrica, cât și depozitul, ne va permite să acoperim necesarul suplimentar de produse pentru export.”

Citește și

În momentul de față, produsele Lăptăria cu Caimac se produc la fabrica companiei din Drăgoești în care s-au investit peste 5 milioane euro. Unitatea are o capacitate tehnică de procesare de aproximativ 75 tone de lapte pe zi. Compania procesa însă la nivelul lui 2020 undeva la 19 tone pe zi. Business Agroserv Măriuța include însă și o fermă zootehnică și una vegetală. Compania exploatează 2.800 de hectare din care 800 în proprietate și aproximativ 2.600 de vite.

La finalul lui 2020, brandul eram prezent în peste 2.300 magazine la nivel național, ceea ce înseamnă 53% dintre magazinele existente la nivel național. “Avem în continuare loc de creștere prin distribuție numerică mai bună, prin extinderea numărului de produse disponibile în fiecare magazin, prin dezvoltarea de produse noi și nu în ultimul rând, prin export”, aun’a ccompania cu ocazia publicării rezultatelor financiare din 2020.

La finalul anului trecut, compania a lansat prima emisiune de obligațiuni în valoare de 3 milioane de euro, iar în luna martie a primit aprobarea pentru derularea unei oferte de vânzare de tip plasament privat de acțiuni.

Citește și

 

 

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...