Pasajul Domnești de pe Centura București: Joi începe așternerea primului strat de asfalt – secretar de stat

Lucrările avansează la Pasajul Domnești de pe Centura Capitalei, iar pe o anumită zonă urmează să fie așternut joi primul strat de asfalt, a anunțat miercuri secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu.
Ion Dobreanu - mie, 16 iun. 2021, 21:27
Pasajul Domnești de pe Centura București: Joi începe așternerea primului strat de asfalt - secretar de stat
„A început montarea grinzilor principale, a celor secundare și a elementelor intermediare la rampa de urcare dinspre Domnești. S-a finalizat culeea la rampa de coborâre spre Domnești. A început așternerea balastului stabilizat pe noua poziție a Centurii Capitalei, spre Bragadiru. Iar mâine va începe așternerea primului strat de asfalt”, scrie secretarul de stat pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, echipele de sudori continuă sudarea tablierului metalic montat deja, ori de câte ori timpul permite, având în vedere că această operațiune nu se poate executa pe ploaie.

„Se lucrează, în continuare, la devierea utilităților și la realizarea canalizării pluviale pe amplasamentul lucrării”, adaugă Scrioșteanu.

Amintim că potrivit estimărilor acestuia, toate cele cinci pasaje de pe Centura Capitalei ar urma să fie finalizate în 2022, iar cele trei loturi din Autostrada de Centură București Sud (52 km) ar urma să fie gata în 2023.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis în ianuarie 2018 Ordinul de Începere pentru realizarea obiectivului „Proiectare şi execuţie Pasaj suprateran pe DJ 602 Centura Bucureşti-Domneşti”. Durata contractului este de 51 de luni, dintre care 3 luni proiectare, 24 luni execuţie si 24 de luni perioada de garanţie a lucrărilor.

Te-ar mai putea interesa și
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat sâmbătă pe ambasadorul rus după ce Moscova a anunţat că a trecut filiala Ariston Thermo Group sub controlul gigantului energetic rus de stat Gazprom, a anunţat şeful......
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale ...
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Aproape jumătate (49,6%) din tot traficul de internet de anul trecut a fost generat de roboți, cu 2% mai mult față de ...