Mămăligă cu branză la cutie: Un mare producător de lactate român intră pe segmentul „ready to eat”

Producătorul de lactate Albalact are în proiect lansarea a două sortimente de mămăligă cu brânză sub brandul Rarăul. Este prima companie de profil care îşi îmbunătăţeşte portofoliul cu mâncare gătită "ready to eat".
Alina Stanciu - mie, 03 iul. 2013, 21:22
Mămăligă cu branză la cutie: Un mare producător de lactate român intră pe segmentul

Strategia anunţată de producătorul de lactate Albalact  la începutul acestui an, odată cu publicarea rezultatelor financiare aferente anului trecut, se va vedea în curând şi pe rafturile magazinelor. Compania are în proiect lansarea a două sortimente de mămăligă cu brânză de vaci, ambele sub brandul umbrelă Rarăul. Este vorba despre Rarăul MBS Mămăliguţă cu brânză de vaci şi smântână Făgăraş şi Rarăul MBS Mămăliguţă cu brânză de vaci şi smântână Moldoviţa, pentru care compania a solicitat deja înregistrarea la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci. După lansarea acestor produse, Albalact va fi prima companie de profil din România care va intra pe segmentul mâncărilor „ready to eat”. Întrebaţi despre noile produse, oficialii companiei au menţionat că nu pot da informaţii, fiind vorba despre un proiect la care se lucrează. 

 

 

Miza Albalact

Lansarea de noi produse este unul dintre punctele cheie ale strategiei Albalact pentru anul acesta, miza fiind realizarea unei cifre de afaceri de de 385 de milioane de lei, faţă de 343,8 milioane de lei anul trecut. „În anul 2013 se va investi într-o gamă largă de produse din brânză de vaci, iaurturi la pahar precum şi iaurturi cu fructe la pahar prezentate în premieră pe piaţă ca şi mod de ambalare. Se va acorda o atenţie deosebită diferitelor categorii de smântână”, se arată în raportul remis de companie Bursei de Valori Bucureşti. 

De altfel, compania şi-a mărit portofoliul şi anul trecut când a introdus în magazine mai multe tipuri de iaurt la diferite gramaje sub brandurile Fulga şi Zuzu, dar şi prin lansarea unui brand nou: Fruzu sub „umbrela” căruia comercializeazădeserturi pe bază de iaurt cu fructe.

Ce vând cel mai bine

Albalact produce în fabrica de la Oiejdea, judeţul Alba brandurile Fulga, Zuzu, Rarăul, de Albalact şi Fruzu, iar cele mai multe vânzări sunt generate de produsele lactate. Mai precis, anul trecut, 73% din cifra de afaceri a companiei a fost generată de lapte, produse proaspete, brânză prospătă şi smântână, 16,3% de unt şi 1,23% de brânzeturi. „Produsele noi avute în vedere pentru exerciţiul financiar viitor (2013 n.red) vor fi în principal bazate pe diversificarea gamei de iaurturi şi a brânzeturilor”, se mai arată în raportarea companiei. 

În primele trei luni ale acestui an, Albalact a raportat o cifră de afaceri de 102,4 milioane de lei şi un profit net de 2,68 milioane de lei.


Te-ar mai putea interesa și
Utilizarea cardului de masă în restaurante și platforme de livrare a crescut cu 29% în martie 2024. Angajații români cheltuie 40% din venitul lunar pe alimente – Ana Busuioc, Edenred
Utilizarea cardului de masă în restaurante și platforme de livrare a crescut cu 29% în martie 2024. Angajații români ...
Chiar dacă de la 1 ianuarie 2024, valoarea impozitelor pe tichetele de masă și voucherele cadou s-au dublat prin introducerea CASS, utilizarea cardului de masă în restaurante a crescut cu 29%......
Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor
Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor
Consumul național de energie electrică din rețele a scăzut duminică după-amiază până aproape de neverosimilul prag ...
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...