Peste 50 de zboruri de repatriere sunt anunțate de pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni

Peste 50 de zboruri de repatriere sunt anunțate, până la acest moment, pe Aeroportul Internațional “Henri Coandă” București, informează Compania Națională Aeroporturi București.
Andrada Ghira - mie, 02 mart. 2022, 16:02
Peste 50 de zboruri de repatriere sunt anunțate de pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni

Acestea sunt programate pentru perioada 2-13 martie a.c. și au ca destinație Atena, New Delhi, Cairo, Mumbai, Istanbul, Casablanca, Medina, Kuweit, Hindon, Lisabona, Amman și Tbilisi. CNAB precizează că programul se actualizează permanent și noi curse pot fi adăugate.

Pentru data de azi, 2 martie 2022, pe Aeroportul Internațional “Henri Coandă” București au fost programate 16 zboruri charter de repatriere pentru 3.079 de cetățeni ai altor state care se aflau pe teritoriul Ucrainei în momentul declanșării conflictului militar cu Rusia. Astfel, patru companii aeriene indiene vor opera zboruri către New Delhi, Mumbai, Hindon și Kuweit, transportând un număr total de 1.486 de cetățeni indieni.

De asemenea, compania aeriană Garuda Indonezia va opera un zbor de repatriere pentru un număr de 199 de pasageri, decolând către Medina, Royal Jordanian Air Force va opera un zbor cu destinația Amman (70 de pasageri), Royal Air Maroc va opera un zbor cu destinația Casablanca (159 pasageri), Brazilian Air Force va opera un zbor cu destinația Lisabona, iar compania aeriană Turkish Airlines va opera cinci zboruri cu destinația Istanbul, transportând 1.165 de pasageri.

În aeroport au fost organizate zone speciale de așteptare pentru pasagerii care urmează a fi repatriați, iar aceștia au la dispoziție un flux special destinat și o zonă dedicată efectuării controlului de frontieră. În cel mai scurt timp, în fața terminalului Plecări, vor fi amplasate corturi pentru a prelua pasagerii care aglomerează zona publică pe perioada așteptării, înaintea formalităților premergătoare zborului. Corturile vor fi încălzite, iar pasagerii vor primi apă, ceai și informații utile. De asemenea, pentru a facilita transmiterea informațiilor către pasagerii proveniți din Ucraina, a fost constituit un punct de traducere cu interpreți de limbă ucraineană și rusă.

Compania Națională Aeroporturi București a luat toate măsurile necesare pentru ca procesarea tuturor pasagerilor să se deruleze în cele mai bune condiții; în acest sens, a fost suplimentat personalul propriu din aeroport și s-a solicitat suplimentarea personalului de handling și de control.

Te-ar mai putea interesa și
Utilizarea cardului de masă în restaurante și platforme de livrare a crescut cu 29% în martie 2024. Angajații români cheltuie 40% din venitul lunar pe alimente – Ana Busuioc, Edenred
Utilizarea cardului de masă în restaurante și platforme de livrare a crescut cu 29% în martie 2024. Angajații români ...
Chiar dacă de la 1 ianuarie 2024, valoarea impozitelor pe tichetele de masă și voucherele cadou s-au dublat prin introducerea CASS, utilizarea cardului de masă în restaurante a crescut cu 29%......
Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor
Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor
Consumul național de energie electrică din rețele a scăzut duminică după-amiază până aproape de neverosimilul prag ...
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...