Încă un dezvoltator dezgheaţă un proiect de 350 de locuinţe. Care vor fi preţurile

Eka Development, parte din grupul de firme Eka, controlate de omul de afaceri Emil Pop, dezgheaţă planurile unui proiect rezidenţial din nordul Bucureştiului.
Andrada Ghira - mar, 09 iul. 2013, 21:11
Încă un dezvoltator dezgheaţă un proiect de 350 de locuinţe. Care vor fi preţurile

Eka Development anunţa în 2010 planurile de construcţie a unui proiect rezidenţial în partea de nord a Capitalei. Planuri care nu s-au mai finalizat. Acum, Emil Pop, proprietarul Eka Development, reia investiţiile. Şi pentru asta şi-a modificat şi strategia. 

„Avem în intenţie, dar negociem o asociere, pentru că nu avem finanţarea încă. Negocierile şi discuţiile cu un fond de investiţii străini sunt avansate. În această perioadă băncile se mişcă foarte greu şi nu finanţează proiectele rezidenţiale. Am căutat doi ani un investitor, e bine că am reuşit să găsim unul, însă investitorii sunt rezervaţi, vor variante de dezvoltare, în paşi mărunţi”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Emil Pop, prorpietarul grupului de firme Eka.

Omul de afaceri caută o finanţare legată, care să-i asigure contrucţia proiectului, fiind conştient că în ziua de astăzi puţini cumpărători se vor angaja la un credit pentru o locuinţă pe hârtie, aşa cum s-a întâmplat în perioada de boom imobiliar. 

Pe terenul de peste 11.000 de pe Şoseaua Bucureşti-Ploieşti nr. 69 N şi 69P, în apropiere de Selgros Băneasa şi în spatele clădirii KPMG, se vor ridica trei blcouri cu peste 350 de apartamente. Dacă acum trei ani investiţia totală anunţată a fost de 60 de milioane de euro, acum Pop spune că totalul s-ar ridica la 25 de milioane de euro.

„Încercăm să facem un concept diferit, să mergem pe locuinţe destinate clasei mijlocii şi să nu depăşească 800 de euro/mp. Atunci ne gândeam la un proiect de lux, cu apartamente cu suprafeţe mari, de 200-250 mp. Acum vrem să venim cu apartamente cu suprafeţe mai mici, cu două camere la 60-70 mp şi trei camere la 80-90 mp, dar nu neapărat care se se plieze pe Prima Casă. Sper ca până la sfârşitul anului să avem toate documentaţiile finalizate şi parteneriatul încheiat”, a mai declarat pentru ECONOMICA.NET, Emil Pop.

De ce se apucă de construit acum? Emil Pop spune că terenul generează costuri, iar o altă variantă ar fi fost aceea de a vinde activul. Deşi a avut oferte de la alţi investitori în ultimii ani, acesta spune că nu a vândut. „Am avut discuţii, dar cei interesaţi erau speculatori. Investitorii serioşi s-au cam retras. Cei care speculează, vin cu oferte mici”, ne-a mai declarat omul de afaceri. 

Te-ar mai putea interesa și
Engie se va concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică din Maroc
Engie se va concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică din Maroc
Engie intenţionează să-şi vândă participaţia în cea mai mare centrală pe bază de cărbune din Maroc (SAFIEC), pentru a se concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică, a......
Autonomie extinsă pentru autoutilitara electrică Ford E-Transit
Autonomie extinsă pentru autoutilitara electrică Ford E-Transit
Ford Pro, divizia de vehicule comerciale a companiei americane, a anunțat introducea opțiunii de autonomie extinsă pentru ...
Chinezii de la Xpeng iau și ei în calcul o uzină în Europa
Chinezii de la Xpeng iau și ei în calcul o uzină în Europa
Oficialii producătorului chinez Xpeng au declarat la expoziția auto de la Beijing că iau în calcul o investiție într-o ...
Arieratele bugetului general consolidat au crescut cu aproape 22%, în martie 2024
Arieratele bugetului general consolidat au crescut cu aproape 22%, în martie 2024
Arieratele bugetului general consolidat crescut cu 21,8%, în martie 2024, comparativ cu luna precedentă, la 389,9 milioane ...