Bittnet raportează pierderi brute de 3,3 milioane de lei pentru primul trimestru din acest an

Bittnet a afişat pierderi brute de 3,3 milioane de lei după primele trei luni ale acestui an, în scădere uşoară comparativ cu perioada similară din anul precedent, când rezultatul brut al companiei a fost o pierdere de 3,5 milioane de lei, potrivit Raportului trimestrial transmis vineri Bursei de la Bucureşti.
AGERPRES - vin, 12 mai 2023, 21:02
Bittnet raportează pierderi brute de 3,3 milioane de lei pentru primul trimestru din acest an

Cifra de afaceri consolidată a crescut cu 63% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce costul vânzărilor a crescut cu 70%.

„Acest mix a condus la creşterea în termeni nominali a marjei brute (de la 6,5 milioane lei la 8,6 milioane lei) şi scăderea procentului marjei brute în cifra de afaceri (de la 19,8% în T1 2022, la 16% în T1 2023). Evoluţia combinată a marjei brute şi a cheltuielilor indirecte a generat un rezultat operaţional negativ, de 2,3 milioane lei. Rezultatul financiar a înregistrat o îmbunătăţire comparativ cu perioada similară a anului trecut: pierdere de 574 mii lei versus o pierdere de 3,1 milioane lei în T1 2022”, se arată în documentul citat.

Veniturile consolidate ale grupului s-au cifrat la 53,5 milioane de lei, în creştere cu peste 63% faţă de perioada similară a anului anterior, ca urmare a creşterii accelerate a activităţii de integrare IT&C (creştere de 80% versus T1 2022).

Potrivit companiei, de la listarea în 2015 pe Bursa de Valori Bucureşti, grupul Bittnet înregistrează o rată medie anualizată de creştere (CAGR) de 48% la nivelul veniturilor, 59% la nivelul activelor, 69% la nivelul capitalurilor proprii şi 40% la nivelul profitului operaţional. De asemenea, în acest interval de timp, randamentul mediu anual al capitalurilor proprii (ROE) a fost de 55%.

În primele trei luni ale acestui an, compania a finalizat cu succes cea mai mare rundă de majorare de capital desfăşurată până acum, în cadrul căreia a atras 32 milioane lei.

La finalul T1 2023, activele imobilizate înregistrau o valoare de 103 milioane lei, comparativ cu 56 de milioane de lei la finalul T1 2022. Creşterea este determinată aproape integral de constituirea ca activ a sediului de la One Cotroceni – 26 de milioane de lei – şi de creşterea fondului comercial ca urmare a finalizării tranzacţiilor cu TopTech şi 2Net – 16 milioane de lei, precizează sursa.

Datoriile pe termen lung au crescut de la 21 de milioane de lei la 37 de milioane de lei prin înregistrarea ca datorie a contractului de închiriere a sediului, conform IFRS 16. Datoriile pe termen scurt au crescut de la 53 de milioane de lei la 101 milioane de lei, în special din cauza majorării cu 31 de milioane de lei a datoriilor comerciale (în linie cu creşterea de business) şi a împrumuturilor bancare – de la 4 milioane de lei la 12 milioane de lei.

Bittnet Systems este o companie cu capital românesc ce activează în domeniul IT. Aceasta a debutat pe Piaţa AeRO, segmentul de acţiuni al Sistemului Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti în 2015, ca mai apoi, în 2020 să facă transferul pe Piaţa Reglementată a BVB, fiind primul emitent din sectorul IT prezent pe segmentul principal al bursei.

Foto: Mihai Logofătu, CEO Bittnet

Te-ar mai putea interesa și
Cum procedează slovacii și irlandezii cu ambalajele cu garanție. Slovacia a implementat un sistem similar cu SGR  în 10 luni, iar în Irlanda s-a ținut cont de situația numeroaselor puburi
Cum procedează slovacii și irlandezii cu ambalajele cu garanție. Slovacia a implementat un sistem similar cu SGR în ...
Economica a stat de vorbă cu doi reprezentanți ai companiilor care administrează sisteme de garanție-returnare în Slovacia și Irlanda....
Utilizarea cardului de masă în restaurante și platforme de livrare a crescut cu 29% în martie 2024. Angajații români cheltuie 40% din venitul lunar pe alimente – Ana Busuioc, Edenred
Utilizarea cardului de masă în restaurante și platforme de livrare a crescut cu 29% în martie 2024. Angajații români ...
Chiar dacă de la 1 ianuarie 2024, valoarea impozitelor pe tichetele de masă și voucherele cadou s-au dublat prin introducerea ...
Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor
Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor
Consumul național de energie electrică din rețele a scăzut duminică după-amiază până aproape de neverosimilul prag ...
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți ...