PwC: Managerii companiilor sunt mai optimişti cu privire la perspectivele economiei mondiale

De două ori mai mulţi directori de companii din întreaga lume cred, în prezent, că economia mondială se va îmbunătăţi în următoarele 12 luni, comparativ cu situaţia din urmă cu un an, arată un sondaj publicat marţi de PricewaterhouseCoopers (PwC), transmite AFP.
Economica.net - mie, 22 ian. 2014, 07:57
PwC: Managerii companiilor sunt mai optimişti cu privire la perspectivele economiei mondiale

Dintre cei 1.344 de CEO din 68 de ţări din întreaga lume intervievaţi de PwC, 44% cred în prezent că economia mondială se va îmbunătăţi în următoarele 12 luni, faţă de doar 18% anul trecut, iar doar 7% sunt de părere că economia mondială va intra în declin, faţă de 28% în 2013.

‘Directorii de companii încep în sfârşit să vadă lumina de la capătul tunelului’, a comentat directorul PwC Belgia, Karel De Baere.

La nivel regional, cei mai încrezători cu privire la perspectivele pe termen scurt ale economiei globale sunt directorii de companii din Europa Occidentală (50%), urmaţi de cei din Orientul Mijlociu (49%) şi Asia Pacific (45%). În schimb, cel mai redus nivel de încredere se regăseşte în rândul directorilor de companii din Europa Centrală şi de Est (26%).

În ceea ce priveşte sectoarele de activitate, cei mai încrezători sunt directorii de companii din industria de turism şi activităţi recreative (46%), urmaţi de cei din industria bancară (45%) şi distribuţie (44%), în timp ce la polul opus directorii de companii din industria metalelor au cea mai mică încredere (19%) atunci când este vorba de perspectivele economiei mondiale în următoarele 12 luni.

Studiul a fost dat publicităţii marţi la Davos, în avanpremiera Forumului Economic Mondial care va începe miercuri şi se va încheia sâmbătă. Aproximativ 2.500 de lideri mondiali, printre care şi numeroşi directori de întreprinderi, sunt aşteptaţi să participe la acest eveniment.

Te-ar mai putea interesa și
Utilizarea cardului de masă în restaurante și platforme de livrare a crescut cu 29% în martie 2024. Angajații români cheltuie 40% din venitul lunar pe alimente – Ana Busuioc, Edenred
Utilizarea cardului de masă în restaurante și platforme de livrare a crescut cu 29% în martie 2024. Angajații români ...
Chiar dacă de la 1 ianuarie 2024, valoarea impozitelor pe tichetele de masă și voucherele cadou s-au dublat prin introducerea CASS, utilizarea cardului de masă în restaurante a crescut cu 29%......
Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor
Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor
Consumul național de energie electrică din rețele a scăzut duminică după-amiază până aproape de neverosimilul prag ...
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...