BERD recomandă Bursa din Bucureşti la Londra. Profilul de risc al României se va îmbunătăţi, spune Sobolewski

Dezvoltarea pieţei de capital din România a fost punctul central al unei conferinţe organizată miercuri de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), în colaborare cu Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi Bloomberg, la sediul de la Londra al BERD, informează un comunicat de presă al instituţiei financiare internaţionale.
Economica.net - mie, 22 oct. 2014, 13:22
BERD recomandă Bursa din Bucureşti la Londra. Profilul de risc al României se va îmbunătăţi, spune Sobolewski

BERD precizează că acesta este primul dintr-o serie de evenimente care vor informa investitorii instituţionali cu privire la evoluţiile recente de pe piaţa de capital din România şi iniţiativa de a obţine statutul de piaţă emergentă. România este în prezent clasificată ca piaţă de frontieră în indici, precum cei ai MSCI.

„Salutăm ritmul reformelor în domeniul dezvoltării pieţei de capital în România. Suntem încântaţi să oferim o platformă pentru investitorii instituţionali şi factorii de decizie de pe piaţa românească de capital, pentru a discuta cum să o aducem mai aproape de o potenţială reclasificare din piaţă de frontieră în piaţă emergentă”, a declarat vicepreşedinte şi CFO al BERD, Andras Simor.

„Strategia noastră va îmbunătăţi semnificativ profilul de risc al României şi va crea mai multe oportunităţi pentru investitorii de portofoliu. România de astăzi se mută de la o destinaţie limitată de investiţii spre o piaţă înfloritoare, cu conexiuni din ce în ce eficiente la pieţele internaţionale. Acesta este un moment special, întrucât piaţa este într-o etapă crucială a tranziţiei, iar oportunităţile de investiţii sunt imense”, a declarat la rândul său directorul general al Bursei de Valori Bucureşti, Ludwik Sobolewski.

Autorităţile de la Bucureşti şi-au asumat o agendă extinsă de dezvoltare a pieţei de capital, care are scopul de a îmbunătăţi funcţionarea pieţei locale, de a creşte lichiditatea acesteia şi disponibilitatea produselor de pe piaţa de capital. BERD, cel mai mare investitor instituţional în România, susţine această agendă prin investiţii, asistenţă tehnică şi dialog politic, care ajută la dezvoltarea pieţei de capital locale. Banca a investit în ultimele IPO-uri ale distribuitorilor de gaze şi de energie electrică Romgaz şi Electrica şi a participat, de asemenea, în toate emisiunile de obligaţiuni corporative ale băncilor din ultimii doi ani.

BERD, deţinută de 64 de ţări şi două instituţii interguvernamentale, susţine dezvoltarea economiilor de piaţă şi a democraţiei. De la începutul activităţii sale, BERD a investit aproximativ 6,2 miliarde euro în peste 330 de proiecte în România, mobilizând pentru aceste proiecte peste 12 miliarde euro din alte surse de finanţare.

Te-ar mai putea interesa și
Engie se va concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică din Maroc
Engie se va concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică din Maroc
Engie intenţionează să-şi vândă participaţia în cea mai mare centrală pe bază de cărbune din Maroc (SAFIEC), pentru a se concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică, a......
Autonomie extinsă pentru autoutilitara electrică Ford E-Transit
Autonomie extinsă pentru autoutilitara electrică Ford E-Transit
Ford Pro, divizia de vehicule comerciale a companiei americane, a anunțat introducea opțiunii de autonomie extinsă pentru ...
Chinezii de la Xpeng iau și ei în calcul o uzină în Europa
Chinezii de la Xpeng iau și ei în calcul o uzină în Europa
Oficialii producătorului chinez Xpeng au declarat la expoziția auto de la Beijing că iau în calcul o investiție într-o ...
Arieratele bugetului general consolidat au crescut cu aproape 22%, în martie 2024
Arieratele bugetului general consolidat au crescut cu aproape 22%, în martie 2024
Arieratele bugetului general consolidat crescut cu 21,8%, în martie 2024, comparativ cu luna precedentă, la 389,9 milioane ...