A fost ales Consiliul de Administrație la SIF Moldova pentru un mandat nou de patru ani

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor SIF Moldova, cu o prezență de 47,2% dintre acționari, a decis joi (28.01.2021) să-i aleagă ca membri ai Consiliului de administrație ai societății pe: Ceocea Costel, Ciorcilă Horia, Doroș Liviu Claudiu, Iancu Cătălin-Jianu-Dan și Radu Octavian-Claudiu, informează instituția prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Economica.net - joi, 28 ian. 2021, 14:11
A fost ales Consiliul de Administrație la SIF Moldova pentru un mandat nou de patru ani

Nou Consiliul de Administrație a votat numirea în funcția de președinte – director general a lui Liviu-Claudiu Doroș (foto) și în funcția de vicepreședinte – director general adjunct a lui Cătălin-Jianu-Dan Iancu (foto 2).

Pentru mandatul 2021-2025 s-a aprobat funcționarea comitetelor consultative ale Consiliului de administrație: Comitetul de audit – președinte Radu Octavian Claudiu, Comitetul de nominalizare – remunerare – președinte Ceocea Costel și Comitetul de investiții – președinte Ciorcilă Horia. Fiecare comitet este format din 3 membri, administratori neexecutivi: Ceocea Costel, Ciorcilă Horia, Radu Octavian Claudiu.

Mandatul membrilor Consiliului de administrație este de 4 ani, începand cu 05 aprilie 2021 și până la 05 aprilie 2025, cu precizarea că exercitarea atribuţiilor aferente funcţiei de administrator se face numai după obţinerea deciziei de aprobare emise de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Performanțele ultimilor 10 ani

În ultimii 10 ani, activele SIF Moldova au generat o rata compusă a randamentului de 9,23%, cu 1,77% mai mare decât rata medie obținută de toate celelate fonduri de acțiuni din România. În același timp, SIF Moldova a acordat dividende acționarilor de 639 de milioane de lei, în timp ce a continuat să investească și a atins o rată medie de apreciere a valorii pentru acționari de 13,2% (dividende încasate plus creștere activ). Compania și-a urmat strategia pe termen lung și a dublat valoarea activelor administrate până la 2,14 miliarde lei la sfârșitul anului 2020, se specifica in comunicatul transmis.

“Le mulțumesc acționarilor pentru votul și încrederea lor, în numele membrilor Consiliului de administrație și al întregii echipe SIF Moldova, mai ales în aceste vremuri fără precedent. Chiar dacă trecem printr-o criză sanitară și economică, am rămas alături de investitorii noștri și ne-am urmat strategia de creștere pe termen lung. În cei peste 25 de ani de activitate în piața de capital nu am mai experimentat nimic similar cu aceasta pandemie și efectele ei. Cu toate aceste, am reușit să încheiem cu succes anul 2020, rezultatul net neauditat format din profit net și câștig net reflectat în rezultatul reportat este cu 46% mai mare decat cel previzionat, ceea ce validează încă o dată soliditatea modelului nostru de business”, adeclarat Claudiu Doroș.

Performanța SIF Moldova se observă și din perspectiva evoluției discountului prețului SIF2 față de activul net, situat preponderent sub media discounturilor înregistrate de către celelalte societăți de investiții. În comparație cu indexul BET, actiunea SIF2 a evoluat peste indicele de referință al pieței locale de capital. Față de BET-FI, indicele sectorial format din societatile de investiții financiare, SIF2 a înregistrat de asemenea o creștere mai accentuată în ultimii patru ani, iar față de BET-TR, SIF2 s-a detașat în mod evident.

„Cele mai performante companii de investiții se disting prin continuitatea unui leadership vizionar. Ca membri ai Consiliului de administrație avem un rol principal în dezvoltarea și succesul companiei, ghidând echipa și provocând-o să evolueze. Cultura organizațională înrădăcinată în modul de a acționa și de a fi a fiecărui om din companie, ne-a asigurat continuitatea activității în condiții optime în această perioadă pandemică. Am închis anul 2020 cu o poziție bună din punct de vedere financiar, nivelul investițiilor realizate depășind cu 69% bugetul previzionat. Aceste performanțe au fost atinse într-un an greu, cu provocări multiple și neobișnuite. S-a dovedit din nou că avem un business solid și rezilient, în ciuda volatilității pieței de capital și a scăderii economice”, a declarat Cătălin Iancu, Director general adjunct al SIF MOLDOVA.

Despre SIF Moldova

SIF Moldova este Administrator de Fonduri de Investiții Alternative (AFIA) autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) cu nr. 20/23.01.2018 listat la Bursa de Valori București sub simbolul SIF2. Societatea deține un portofoliu de active evaluat la 2.137 de milioane de lei, la 30 decembrie 2020. Raportat la valoarea totală a activelor administrate, portofoliul de acțiuni cotate deține ponderea principală, de 70,1%, în timp ce ponderea acțiunilor necotate este de 9,9%. Principalele sectoare în structura portofoliului raportat la valoarea totală a activelor sunt: financiar 44,4%, energetic 16%, industria prelucrătoare 7% și imobiliare 6,9%.

SIF Moldova are 37 angajați la nivel național, iar echipa executivă este formată din Claudiu Doroș în calitate de director general (CEO) și Cătălin Iancu în calitate de director general adjunct (Deputy CEO).

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Paradă la Arcul de Triumf din Bucureşti. Acces fără certificat verde în afara zonelor oficiale
Paradă la Arcul de Triumf din Bucureşti. Acces fără certificat verde în afara zonelor oficiale
Aproximativ 1.500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul ...
OMS recomandă persoanelor de peste 60 de ani şi celor vulnerabile să nu călătorească
OMS recomandă persoanelor de peste 60 de ani şi celor vulnerabile să nu călătorească
Persoanele expuse riscului de infectare cu coronavirus, între care cele peste 60 de ani, ar trebui să evite călătoriile, ...
Slovenia întrerupe vaccinarea cu Johnson & Johnson după un deces
Slovenia întrerupe vaccinarea cu Johnson & Johnson după un deces
Slovenia nu va mai folosi vaccinul Janssen împotriva COVID-19 produs de compania americană Johnson & Johnson după ce experţii ...