A fost Samsung învinsă de Huawei? Producătorul chinez susţine că a vândut anul trecut mai multe telefoane 5G

Huawei a avut un an dur în 2019, din cauza războiului comercial dintre China şi Statele Unite, o întâmplare nefericită care a plasat-o pe lista neagră a companiilor care nu pot face afaceri cu firme americane, deci fără serviciile Google. Dar, potrivit unui raport recent citat de publicaţia chineză Sohu, Huawei a livrat peste 240 de milioane de smartphone-uri în întreaga lume în 2019. 
Economica.net - Dum, 19 ian. 2020, 08:47
A fost Samsung învinsă de Huawei? Producătorul chinez susţine că a vândut anul trecut mai multe telefoane 5G

Din cele 240 de milioane de telefoane, 6,9 milioane de unităţi au fost smartphone-uri compatibile cu 5G. În comparaţie, Samsung a anunţat că a avândut anul trecut 6,7 milioane de smartphone-uri 5G. Este adevărat că în raportul Huawei nu se menţionează dacă volumele de vânzări includ şi brandul Honor. Chiar şi aşa, performanţa producătorului chinez este remarcabilă în contextul condiţiilor dure de piaţă pe care le-a avut anul trecut.

De asemenea, compania a dezvăluit că seriile Mate și seria P au jucat roluri vitale în totalul vânzărilor. Vânzările modelelor din acest an din ambele serii au crescut cu peste 50% de la an la an. Majoritatea modelelor au fost vândute în China, unde Huawei și-a îndreptat atenția după ce interdicția americană i-a forţat să lanseze modele noi fără aplicații Google la bord. Huawei a implementat un format de marketing agresiv în vânzările naționale pentru modelele vârf de gamă.

Citeşte şi: CEO Huawei România: Sunt încă foarte încrezător că nu ne veţi interzice echipamentele. Dacă suntem excluşi, economia României va scădea

În plus, Huawei a avut performanțe și pe piața dispozitivelor wearable. Printre acestea, ceasul Huawei a înregistrat vânzări de peste două milioane de unități în trei luni, căștile Huawei FreeBud 3 au înregistrat în prima lună livrări record de peste un milion de unități, iar vânzările Huawei VR Class au depășit 10.000 de unități în prima zi.

În ceea ce privește partea de software, Huawei a dezvăluit că numărul total de utilizatori înregistrați în aplicației sa de sănătate sportivă a depășit 100 de milioane de persoane, în timp ce serviciul de cloud are în prezent 400 de milioane de utilizatori activi lunari, acoperind peste 170 de țări din diferite regiuni.

Privind spre viitor, președintele rotativ al Huawei, Xu Zhijun, prevede o creștere de 18% a veniturilor din vânzări la 850 miliarde de yuani (123 miliarde de dolari) pentru 2020, în ciuda presiunii continue din partea SUA. Acesta a subliniat, de asemenea, importanța construirii HMS Huawei – platforma de aplicații care ar trebui să sprijine vânzările din afara Chinei după ce a pierdut accesul la aplicațiile și serviciile Google.

Una dintre cele mai mari provocări pentru Huawei după ce a fost inclusă de SUA pe lista neagră a companiilor care nu pot face afaceri cu firme americane, este impactul asupra diviziei de consumatori, mai exact vânzările de smartphone-uri.

În pofida performanţelor bune pe piaţa telefoanelor 5G, analiştii estimează că Huawei va rămâne pe locul doi, în spatele Samsung, în ceea ce priveşte clasamentul mondial al producătorilor în funcţie de vânzări.

Te-ar mai putea interesa și
Primăria Sectorului 4 va despăgubi proprietarii mașinilor avariate în urma furtunii de vineri
Primăria Sectorului 4 va despăgubi proprietarii mașinilor avariate în urma furtunii de vineri
Primăria Sectorului 4 a anunţat că va despăgubi proprietarii maşinilor avariate în urma furtunii de vineri din Bucureşti....
Cîțu: Crește cu adevărat puterea de cumpărare a românilor, nu doar pe hârtie
Cîțu: Crește cu adevărat puterea de cumpărare a românilor, nu doar pe hârtie
Premierul Florin Cîţu a scris sâmbătă dimineaţă pe Facebook că, potrivit datelor prezentate de Institutul Național ...
Wahingtonul a anunțat înaintea întâlnirii dintre Biden și Putin că va acorda un nou ajutor militar pentru Ucraina
Wahingtonul a anunțat înaintea întâlnirii dintre Biden și Putin că va acorda un nou ajutor militar pentru Ucraina
Pentagonul a anunţat vineri un ajutor militar suplimentar de 150 de milioane de dolari pentru Ucraina, cu câteva zile înaintea ...
Canada a renunțat să mai distribuie 300.000 de vaccinuri anti-COVID-19 de la Johnson & Johnson, pe care le consideră nesigure
Canada a renunțat să mai distribuie 300.000 de vaccinuri anti-COVID-19 de la Johnson & Johnson, pe care le consideră ...
Canada a anunţat vineri că renunţă să distribuie lotul de 300.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 Johnson & Johnson ...