A zecea problemă tehnică la avioanele Tarom în ultima lună: două curse din Iaşi au întârzieri

Două zboruri ale companiei Tarom cu plecare de la Iaşi au întârzieri la decolare, a anunţat compania. Cursa spre Tel Aviv a decolat de dimineaţă cu o întârziere de trei ore şi un alt zbor de azi este afectat din cauza problemelor tehnice la aeronave. 
Economica.net - mar, 29 aug. 2017, 11:23
A zecea problemă tehnică la avioanele Tarom în ultima lună: două curse din Iaşi au întârzieri

„Compania Tarom informează că astăzi, 29 august 2017, din cauza unor probleme tehnice apărute la două aeronave, următoarele curse vor avea întârzieri de aproximativ 3:30 ore”, se artă în anunţul companiei. 

Cursele care au întârzieri sunt ROT 157/8 Iaşi – Tel Aviv – Iasi şi ROT 395/6 Iaşi – Luton – Iaşi. 

Zborul spre Tel Aviv a decolat de dimineaţă cu o întârziere de aproape trei ore, în timp ce zborul spre Londra Luton este programat în această seară, la ora 21, arată datele aeroportului din Iaşi. 

Pasagerilor li se va asigura asistenţă la sol conform Regulamentului EC 261/2004, se mai arată în anunţul Tarom. 

Aceasta este a zecea problemă tehnică anunţată de companie în ultima lună, potrivit datelor publice pe site-ul Tarom. 

În urmă cu două zile, zborul de la Bucureşti spre Viena a avut o întâziere de aproximativ patru ore din cauza unei probleme apărute la aeronava de tip B737-300.

25 august, zborurile de la Bucureşti spre Timişoara şi Belgrad au decolat cu întârziere „din cauza unor evenimente de natură tehnică survenite inopinat”. 

O întârziere de circa şase ore a avut-o şi cursa Timişoara-Bucureşt pe 21 august, din cauza unei probleme aparute la aerovara de tip ATR, unul din cauciucuri necesită inlocuire.

Pe 14 august, zborul de la Bucureşti spre Belgrad a avut întârziere datorită unor verificări suplimentare la radarul meteo la aeronava de tip ATR 42.

Pe 10 august au fost anulate zborurile Paris-Bucureşti şi Bucureşti-Bruxelles care trebuiau să fie operate cu o aeronavă Boeing 737-700. Motivul: unul dintre sistemele de automatizare al zborului a necesitat verificari suplimentare pentru a menţine starea de navigabilitate şi sigurantă a zborului. 

Cu întârziere a plecat şi avionul care efectua zbor pe ruta Bucureşti-Timişoara-Bucureşti în data de 8 august, din cauza unor indicaţii anormale ale unui senzor de temperatură aparute la aeronavã.

Pe 7 august, o aeronavă de tip ATR 42, care urma să efectueze un zbor de la Salonic la Bucureşti, cu decolare de pe Aeroportul Internaţional Macedonia, la ora locală 15:05, a prezentat disfuncţionalităţi la sistemul de comunicaţii. Compania a trimis o altă aeronavă pentru preluarea pasagerilor din Salonic. 

Pe 4 august, un zbor de la Bucureşti spre Praga a avut întârziere de două ore din cauza unor indicaţii anormale ale senzorului de presiune la aeronava de tip Airbus A318. 

Şi pe 3 august s-au înregistrat întârzieri pentru zborurile de la Paris spre Bucureşti şi de la Bucureşti spre Bruxelles, din cauza unor verificari tehnice suplimentare necesare la aeronava de tip Airbus A318.

Tarom este operatorul naţional al României şi care a înregistrat în primele şase luni din acest an o pierdere de 104 milioane de lei, de aproape patru ori mai mare decât pierderea înregistrată în aceeaşi perioadă a anului trecut. Eugen Daivodiu, cel care ocupa funcţia de director general, şi-a dat demisia la începutul săptămânii trecute, după ce ministrul Transporturilor a fost mustrat de premierul Tudose din cauza rezultatelor financiare negative ale companiei. 

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...