Abraham Liu, reprezentant Huawei UE: Europa, viitorul tău este în joc. Aveți un rol decisiv în lumea tehnologiei de mâine

Reprezint la Bruxelles o companie cu 14.000 de angajați în toată Europa, care contribuie cu 16 mld. euro la PIB-ul anual al UE și plătește impozite directe în valoare de 1,6 mld. euro. În mod clar, clienții noștri apreciază produsele și serviciile pe care le oferim - de aceea avem atât de mult succes, aici și în întreaga lume. În prezent, plănuim investiții uriașe în Europa, nu prin achiziționarea de start-up-uri europene, ci prin construirea de facilități de producție și, prin urmare, prin crearea unui număr mare de locuri de muncă. Suntem prezenți în Europa de 20 de ani, iar clienții au încredere în noi. Din această perspectivă și din multe altele, majoritatea oamenilor ne-ar considera o companie europeană. Cu siguranță ați auzit de noi, pentru că în aceste zile rareori nu suntem subiectul știrilor. Compania mea este Huawei.
Economica.net - mar, 22 sept. 2020, 10:51
Abraham Liu, reprezentant Huawei UE: Europa, viitorul tău este în joc. Aveți un rol decisiv în lumea tehnologiei de mâine

Dar, după cum veți afla, în prezent suntem sub asediu.

Atacurile neîncetate, în creștere și nefondate asupra noastră ale guvernului SUA pun în pericol planurile noastre de investiții europene, din cauza situației în care ne aflăm.

Chiar își dorește Europa o lume în care SUA să decidă ce tehnologie este disponibilă și cine o poate folosi?

Până în prezent, SUA încă nu au furnizat nicio dovadă pentru a-și susține acuzațiile. Unii oameni cred, sau chiar speră, că problemele noastre cu SUA vor aduce beneficii campionilor europeni ai industriei și vor ajuta Europa să își atingă autonomia strategică. Cred cu tărie că, de fapt, opusul este adevărat. De fapt, suntem unul dintre acei campioni europeni, mai ales atunci când vine vorba despre crearea de locuri de muncă, despre obligații fiscale și o istorie de 20 de ani de angajament față de progresul tehnologic și social al Europei. Reducerea concurenței nu este niciodată o idee bună, dar acesta va fi rezultatul dacă SUA le este permis să reușească. UE trebuie să aibă încredere în propriile sale valori, consacrate în legislația UE. Cea mai recentă politică americană privind controlul exporturilor va perturba lanțurile globale de aprovizionare. Acest lucru nu este în interesul nimănui – cu siguranță nu al Europei. Deci, în interesul cui este?

Chiar își dorește Europa o lume în care SUA să decidă ce tehnologie este disponibilă și cine o poate folosi? Pentru că așa se va întâmpla.

Așa cum spunem în mod repetat: nu aveți încredere în noi, ci verificați-ne

SUA susțin că Huawei pune în pericol securitatea națională. Dar nu avem nicio activitate semnificativă în SUA și nici nu furnizăm echipamente operatorilor săi. Telefoanele noastre mobile folosesc software din SUA și funcționează cu cipuri din SUA. Deci, de ce consideră SUA prezența Huawei în Europa o amenințare la adresa securității? Nu suntem – ani de testare și verificare de către terți au demonstrat acest lucru. Suntem cea mai verificată companie de tehnologie din lume. Așa cum spunem în mod repetat, nu aveți încredere în noi, ci verificați-ne.

Acuzațiile americane fac parte dintr-o strategie geopolitică mai largă pentru dominarea tehnologiei de către SUA, în care Europa nu ar trebui să joace niciun rol. Europa trebuie să facă propriile alegeri, pe baza propriilor valori, respectându-și propriile reguli.

SUA au mai folosit în trecut acest tip de protecționism mascat drept interes pentru securitatea națională. De exemplu, majorarea tarifelor în sectorul aluminiului și oțelului, sau amenințarea similară pentru sectorul auto European –ca să numim doar două. După cum am spus, Huawei are un istoric de 20 de ani în Europa fără nici măcar un incident major de securitate și susținem dezvoltarea celor mai înalte standarde de securitate. Credem că securitatea este prea importantă pentru a fi folosită într-un fotbal politic. De fapt, acțiunile guvernului SUA încetinesc dezvoltarea 5G în Europa – o Europă care are nevoie urgentă de redresare economică și de cea mai bună tehnologie oferită de lume pentru a o face competitivă.

Credem că securitatea este prea importantă pentru a fi folosită într-un fotbal politic.

Anunțată recent, inițiativa SUA Clean Networks va fractura internetul și va obliga companiile să aleagă o tabără în această dispută. Acest lucru va avea implicații majore pentru industria europeană, restricționând oportunitățile pieței și sporind incertitudinile în ceea ce privește reglementarea. Huawei are un număr semnificativ de furnizori europeni și parteneriate extinse. Mulți dintre aceștia nu vor mai putea lucra cu noi din cauza politicii SUA. SUA domină tehnologii precum semiconductori, cloud computing și sisteme de operare. Reducerea rolului concurenților globali, precum Huawei, va provoca daune directe industriei europene și va slăbi reziliența digitală a Europei.

Aceste măsuri vor avea, de asemenea, un impact asupra alegerii și asupra drepturilor legale ale consumatorilor europeni. Peste 90 de milioane de utilizatori de smartphone-uri Huawei nu ar mai putea alege să primească actualizări de software de la Google. UE ar trebui să respingă această decuplare tehnologică care împiedică redresarea economică și încalcă spiritul și regulile Organizației Mondiale a Comerțului.

UE ar trebui să respingă această decuplare tehnologică.

În calitate de companie privată, deținută de angajați, este dificil, dacă nu imposibil, să ne apărăm împotriva acuzațiilor pe care ni le-a adus un guvern. Cu toate acestea, putem indica faptul că interesele Europei sunt în joc. La fel ca toate companiile internaționale de tehnologie, vrem reguli globale, standarde comune, piețe deschise și concurență loială. Relația dintre UE și China este deosebit de importantă. Sper că UE și China pot încheia tratatul comercial și de investiții pentru a oferi certitudine industriei noastre și pentru a trimite un semnal restului lumii că globalizarea nu poate și nu trebuie inversată.

Întreruperea comerțului global și a cooperării tehnologice va afecta industria, economiile și societățile europene. Europa trebuie să conducă lumea spre ieșirea din pandemia de coronavirus și revenire. Credem în puterea inovației. Huawei este una dintre companiile globale care pun la încercare dominația SUA în sectorul tehnologic. Suntem total dedicați să rămânem în Europa pentru a ajuta UE să își îndeplinească obiectivele digitale legitime, să îmbunătățească reziliența și să contribuie la redresarea economiei globale.

Articolul este susținut de Huawei.

Te-ar mai putea interesa și
CFR SA electrifică încă opt secții de circulație: Licitație pentru Podu Olt – Sibiu – Vințu de Jos
CFR SA electrifică încă opt secții de circulație: Licitație pentru Podu Olt – Sibiu – Vințu de Jos
CFR SA, prin sucursala regională CF Brașov, a lansat licitație pentru studiul de fezabilitate necesar electrificării secției Podu Olt – Sibiu – Vințu de Jos. Acest tronson face parte......
Huawei lansează în România primul ceas smart cu finisaje din aur de 18K
Huawei lansează în România primul ceas smart cu finisaje din aur de 18K
Huawei Consumer Business Group (CBG) lansează în România primul dispozitiv smart din categoria wearables, care îmbină ...
Propunerile SGG pentru posturile din Consiliul de Supraveghere la Transelectrica. Pe listă e și Adrian Borotea, care a fost la CEZ
Propunerile SGG pentru posturile din Consiliul de Supraveghere la Transelectrica. Pe listă e și Adrian Borotea, care a ...
Transelectrica a anunțat în această dimineață care sunt numirile propuse de acționarul majoritar pentru pozițiile ...
Reuniune istorică a miniştrilor de externe din UE la Kiev
Reuniune istorică a miniştrilor de externe din UE la Kiev
Miniştrii de externe din Uniunea Europeană se întâlnesc la Kiev într-o demonstraţie de sprijin pentru Ucraina, a anunţat ...