1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 4 º

Extern

Acord pentru un guvern de coaliţie în Kosovo

Coaliţia de centru-dreapta condusă de Partidul Democratic din Kosovo a încheiat luni cu Noua Alianţă pentru Kosovo o înţelegere care pune capăt unui blocaj politic de aproape trei luni şi permite formarea unui nou guvern, informează Reuters.

04 sep, 2017 | Agerpres

Conform acordului, partidele şi minorităţile etnice vor dispune de 63 de mandate din cele 120 ale parlamentului kosovar.

Se aşteaptă ca preşedintele Hashim Thaci să îl desemneze ca premier pe Ramush Haradinaj, din partea coaliţiei de centru-dreapta, în care sunt reprezentaţi luptătorii de gherilă din războiul de independenţă din 1998-1999, împotriva sârbilor.

Haradinaj a fost judecat pentru crime de război şi achitat de două ori de Tribunalul Penal Internaţional. El a mai fost prim-ministru în Kosovo, pentru scurt timp, în 2005.

Noua Alianţă este condusă de Behgjet Pacolli, care are şi cetăţenie elveţiană şi este considerat de presa locală cel mai bogat kosovar. În anii 1990, el a obţinut mai multe contracte cu statul rus pentru renovarea unor clădiri publice din Moscova, iar în urmă cu aproximativ 10 ani şi-a mutat afacerile în Kazahstan. Nu se ştie ce post va deţine el în viitorul guvern de la Pristina.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO