1EUR = 4.7776 RON | Bucureşti 11 º

Finanţe şi bănci

Acţiunile Deutsche Bank nu vor mai fi incluse în indicele Euro Stoxx 50

Mai mulţi ani de pierderi şi modificarea strategiei au făcut ca Deutsche Bank AG să îşi piardă locul în rândul celor mai puternice companii europene, transmite Bloomberg.

04 sep, 2018 | Agerpres

Cea mai mare bancă comercială germană urmează să fie exclusă din Indicele Euro Stoxx 50, pentru prima dată de la elaborarea acestui indice în 1998, potrivit documentelor consultate de Bloomberg. Acest indice, elaborat de operatorul bursei de la Frankfurt, Deutsche Boerse AG, regrupează cele mai importante şi mai lichide acţiuni din zona euro.

Această evoluţie este o consecinţă a scăderii semnificative a valorii de piaţă a Deutsche Bank după mai mulţi ani de pierderi şi scandaluri de guvernanţă după criza financiară. Numeroşi analişti şi-au exprimat îndoiala cu privire la ultimul plan de relansare al directorului general Christian Sewing.

Deutsche Boerse, proprietarul Euro Stoxx 50, a refuzat să comenteze informaţiile Bloomberg. Un purtător de cuvânt a precizat însă că un anunţ oficial cu privire la restructurarea Euro Stoxx 50 va fi făcut în data de 24 septembrie.

Într-un comunicat de presă Deutsche Bank a subliniat că "echipa managerială este angajată în executarea strategiei anunţată anterior pentru îmbunătăţirea profitabilităţii băncii. Ne aşteptăm ca acest lucru să sprijine evaluarea de către piaţă a Deutsche Bank şi în consecinţă să îi crească capitalizarea de piaţă", a informat banca germană.

După trei ani consecutivi cu pierderi, Deutsche Bank vrea să revină pe profit în 2018. La începutul lunii aprilie, Deutsche Bank a schimbat directorul general şi speră că sub conducerea lui Christian Sewing vrea să se reorienteze pe activităţile mai tradiţionale precum finanţarea companiilor şi pe Germania şi Europa.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO