1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 28 º

Finanţe şi bănci

Acţiunile Deutsche Bank s-au depreciat cu 6,05%, luni, la BVB

Acţiunile Deutsche Bank s-au depreciat, luni, cu 6,05% pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în urma îngrijorărilor că rezervele de capital vor fi afectate de creşterea cheltuielilor juridice, potrivit BVB, potrivit Agerpres.

26 sep, 2016 | Agerpres

Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiunile acestei bănci a fost de peste 1,377 milioane lei.

Preţul acţiunilor acţiunilor Deutsche Bank a scăzut cu 50,77% de la începutul anului pe sistemul alternativ de tranzacţionare (ATS) al pieţei de capital româneşti, unde este listată.

În ultima săptămână, valoarea acţiunilor a scăzut cu 11,72%. În ultima lună au fost realizate tranzacţii de peste 3,8 milioane lei.

Potrivit Bloomberg, acţiunile Deutsche Bank AG, cea mai mare bancă comercială din Germania, au atins luni dimineaţă un nou minim istoric, pe fondul îngrijorărilor că rezervele de capital vor fi afectate de creşterea cheltuielilor juridice, inclusiv o înţelegere pentru soluţionarea unor acuzaţii privind vânzarea de titluri de valoare garantate cu credite ipotecare (MBS) pe piaţa din SUA.

În jurul orei 9.15 a.m., la Frankfurt acţiunile Deutsche Bank înregistrau o scădere de 4,2% până la 10,93 euro per titlu, un nou minim istoric.

În urmă cu o săptămână, Departamentul american al Justiţiei (DoJ) a cerut băncii germane să plătească o amendă record de 14 miliarde de dolari pentru a pune capăt unei anchete ce vizează vânzarea de titluri de valoare garantate cu credite ipotecare (MBS). Suma solicitată de DoJ, care cel mai probabil va face obiectul mai multor luni de negocieri, este mult mai mare decât se aşteptau Deutsche Bank şi investitorii.

În paralel, revista germană Focus, citând o serie de oficiali guvernamentali, a dezvăluit că Angela Merkel a exclus varianta oricărui ajutor de stat pentru Deutsche Bank AG, având în vedere că anul viitor vor avea loc alegeri legislative în Germania. De asemenea, cancelarul german a refuzat să intervină în disputa dintre Deutsche Bank şi Departamentul american al Justiţiei.

Cu prilejul publicării rezultatelor financiare pe trimestrul al doilea, Deutsche Bank a anunţat că a pus deoparte suma de 5,5 miliarde de euro pentru a soluţiona litigiile în curs.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO