Acţiunile europene au închis în scădere

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de luni în scădere, în urma prezentării unor date din SUA care au arătat o evoluţie dezamăgitoare a sectorului serviciilor, în timp ce comenzile primite de fabricile americane au depăşit aşteptările analiştilor, transmite Bloomberg.
Economica.net - lun, 06 ian. 2014, 18:47
Acţiunile europene au închis în scădere

Indicele Stoxx Europe 600 a coborât cu 0,2% faţă de şedinţa precedentă după de anul trecut a crescut cu 17%, susţinut de nivelul scăzut al dobânzilor de politică monetară practicat de băncile centrale.

„Am asistat la o creşterea foarte puternică a acţiunilor în perioada Crăciunului. Acum vedem o uşoară consolidare. Valoarea acţiunilor a crescut anul trecut, astfel că majorarea profiturilor va juca un rol mai mare în piaţă. Am putea vedea o uşoară instabilitate”, a declarat Veronika Pechlaner, director de investiţii la compania Ashburton din Jersey, Channel Islands.

Anul trecut, Stoxx 600 a avansat cu 17%, susţinut de nivelul scăzut al dobânzilor de politică monetară practicat de băncile centrale.

Indicii naţionali au crescut pe opt din 14 burse de valori din Europa Occidentală care au fost deschise luni. Indicele londonez FTSE 100 şi DAX al bursei din Frankfurt au scăzut cu sub 0,1%. Indicele CAC 40 al bursei din Paris a coborât cu 0,5%. Bursele din Suedia, Finlanda, Austria şi Grecia au fost închise pentru o sărbătoare.

Acţiunile Remy Cointreau, producătorul coniacului Remy Martin, au scăzut cu 2,3%, după ce banca Natixis a redus ratingul titlurilor companiei.

Componenta bancară a Stoxx 600 a urcat cu 0,8%. Titlurile Monte dei Paschi au crescut cu 2,2% după ce publicaţia Repubblica a relatat că directorul general Fabrizio Viola şi preşedintele Alessandro Profumo ar putea demisiona.

Acţiunile Banco Popolare au avansat cu 3,1%, UniCredit cu 3,3%, iar Mediobanca cu 2,4%. În Spania, titlurile Banco Popular Espanol au crescut cu 7%.

Titlurile Commerzbank au închis în creştere cu 3,7%, publicaţia Euro am Sonntag relatând că banca germană vrea să îşi extindă divizia de management al averilor.

Te-ar mai putea interesa și
Niculae Havrileț, actual consilier al ministrului Energiei, în cărți pentru a prelua șefia Distribuție Energie (DEER) – surse
Niculae Havrileț, actual consilier al ministrului Energiei, în cărți pentru a prelua șefia Distribuție Energie (DEER) ...
Niculae Havrileț, care în acest moment este consilier al ministrului Energiei, Virgil Popescu, este una dintre propunerile pentru postul de director general al Distribuție Energie Electrică......
Microsoft intră în clubul companiilor cu o capitalizare bursieră de 2.000 de miliarde de dolari
Microsoft intră în clubul companiilor cu o capitalizare bursieră de 2.000 de miliarde de dolari
Acţiunile Microsoft au urcat în timpul şedinţei bursiere de marţi cu 1,1%, capitalizarea sa depăşind pentru scurt ...
Cîţu: Eurostat confirmă – în România sunt cele mai ieftine alimente din UE
Cîţu: Eurostat confirmă – în România sunt cele mai ieftine alimente din UE
Premierul Florin Cîţu apreciază că datele Eurostat confirmă faptul că în România sunt cele mai ieftine alimente din ...
800 de angajați ai CN Aeroporturi București vor intra pe rând în șomaj tehnic de la 1 iulie
800 de angajați ai CN Aeroporturi București vor intra pe rând în șomaj tehnic de la 1 iulie
Consiliul de Administrație al Companiei Naționale Aeroporturi București S.A. (CNAB) a aprobat, în ședința din 22 iunie, ...