1EUR = 4.7228 RON | Bucureşti 30 º

Finanţe şi bănci

Acţiunile FP au stabilit un nou maxim istoric la debutul şedinţei, într-o piaţă în stagnare

Bursa de la Bucureşti a stagnat în prima jumătate de oră de tranzacţionare, într-o piaţă cu rulaje reduse şi unde acţiunile Fondului Proprietatea (FP) au continuat să crească şi au atins un nou maxim istoric, de 0,868 lei.

04 dec, 2013 | Mediafax

Acţiunile Fondului au fost pe verde încă de la deschidere, iar după primele cinci minute de tranzacţionare au stabilit un nou maxim, de 0,868 lei. La ora 10:33, aceste titluri erau cotate la 0,8625 lei, preţ cu 0,23% peste închiderea de marţi.

Evoluţia a venit pe un rulaj de aproape 2 milioane lei (447.000 de euro), suma reprezentând mai mult de trei sferturi din lichiditatea pieţei, de 2,6 milioane lei (597.000 de euro). Rulajul pieţei este cu 44% mai mic decât cel înregistrat în perioada similară a şedinţei precedente, de 4,7 milioane lei (cu puţin peste 1 milion de euro).

După prima jumătate de oră de tranzacţionare, indicii BET şi BET-NG erau în stagnare. BET reflectă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, iar BET-NG cuprinde titlurile companiilor din sectorul energetic.

Indicele BET-FI, al titlurilor celor cinci SIF-uri şi al acţiunilor Fondului Proprietatea, a avansat cu 0,51%.

În acelaşi timp, indicele extins BET-XT a crescut cu 0,18%, iar indicele extins BET-BK a urcat cu 0,16%.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia celor mai lichide 25 de acţiuni româneşti, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET-BK cuprinde primele 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Marile pieţe europene au deschis şedinţa de miercuri în creştere cu până la 0,4%, revenind uşor după ce au înregistrat marţi cel mai abrupt declin din ultimele trei luni. Investitorii aşteaptă publciarea unor date privind şomajul, sectorul serviciilor şi vânzările de locuinţe din SUA.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO