Acţiunile SIF Banat-Crişana au scăzut cu 1,4% la deschiderea şedinţei, într-o piaţă în stagnare

Bursa de la Bucureşti a deschis şedinţa în stagnare, într-o piaţă cu rulaj redus şi unde acţiunile SIF Banat-Crişana (SIF1) au coborât cu 1,37%, revenind pe scădere după doar o zi de creştere uşoară.
Economica.net - vin, 19 iul. 2013, 08:12
Acţiunile SIF Banat-Crişana au scăzut cu 1,4% la deschiderea şedinţei, într-o piaţă în stagnare

În primele 25 de minute ale şedinţei investitorii au realizat tranzacţii cu acţiuni emise de doar un sfert dintre companiile listate pe primele trei categorii şi la secţiunea titlurilor internaţionale. Rulajul pieţei, de doar 458.000 de lei (103.000 de euro), a fost aproape la jumătatea valoarii transferurilor din primele minute ale şedinţei precedente, de 820.000 de lei (184.000 de euro).

La ora 10:25, indicele BET al celor mai lichide zece acţiuni, a fost în scădere cu 0,36%, în timp ce indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, s-a situat cu 0,39% peste nivelului de joi.

În creştere uşoară, cu 0,16%, a deschis ziua şi indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea.

Acţiunile SIF Banat-Crişana (SIF1) au scăzut cu 1,37%, după ce în şedinţa precedentă au avansat uşor şi au revenit pe verde după patru şedinţe consecutive în care au coborât cumulat cu 3,8%. Aceste titluri au fost cele mai lichide din piaţă în primele minute ale şedinţei de vineri, cu operaţiuni de 193.000 de lei.

Pe de altă parte, titlurile SIF Muntenia (SIF4) au crescut cu 0,76%, la 0,665 lei, după ce în precedentele două zile au scăzut cumulat cu aproape 3,7%. La debutul şedinţei de vineri, cu acţiunile SIF Muntenia au fost realizate doar cinci tranzacţii, în valoare cumulată de doar 1.600 de lei.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat miercuri preluarea Muntenia Invest şi indirect controlul asupra SIF Muntenia (SIF4) de către SIF Banat-Crişana. Aprobarea ASF a fost ultimul aviz necesar pentru preluarea Muntenia Invest, administratorul activelor SIF Muntenia, de către SIF Banat-Crişana.

În ziua anunţului, investitorii nu au reacţionat vizibil după anunţ, astfel că preţurile acestor acţiuni nu au fost influenţate semnificativ de publicarea informaţiei. Titlurile SIF Banat-Crişana au scăzut miercuri cu 1,71%, iar acţiunile SIF Muntenia cu 1,53%.

În primele minute ale şedinţei de vineri, indicele extins BET-XT a scăzut cu 0,27%, iar indicele extins BET-BK a stagnat.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea (FP), iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Marile pieţe europene erau în scădere cu până la 0,4%.

Te-ar mai putea interesa și
Exporturile UE de ciocolată au crescut anul trecut cu 35% faţă de 2013 – date Eurostat
Exporturile UE de ciocolată au crescut anul trecut cu 35% faţă de 2013 – date Eurostat
Statele membre ale Uniunii Europene au exportat anul trecut în ţările din afara blocului comunitar 867.000 de tone de ciocolată şi batoane de ciocolată, cu 2% mai mult faţă de 2022 (852.000......
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
România are un preţ la energie electrică cel mai mic din regiune, fiind un efect al investiţiilor în "energie verde, ...
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Prăbuşirea podului Francis Scott Key din Baltimore are efecte diferite asupra producătorilor de automobile din Germania, ...
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv în sarcina autorităţilor
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv ...
Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, ...