1EUR = 4.8705 RON | Bucureşti 22 º

Extern

Administrația americană a impus sancțiuni împotriva șefei Guvernului din Hong Kong, Carrie Lam

Washingtonul a anunţat vineri instituirea de sancţiuni împotriva a 11 lideri din Hong Kong, printre care şi şefa executivului, Carrie Lam (foto), acuzaţi că încearcă să restrângă autonomia teritoriului, precum şi "libertatea de expresie sau de reuniune" a locuitorilor fostei colonii britanice, relatează AFP şi dpa, citate de Agerpres.

07 aug, 2020 | Agerpres

"SUA susţin poporul din Hong Kong şi vom utiliza instrumentele şi autorităţile noastre pentru a-i viza pe cei care aduc atingere autonomiei sale", a declarat secretarul american al trezoreriei Steven Mnuchin într-un comunicat.

Printre cei vizaţi de sancţiuni se află şi comisarul poliţiei din Hong Kong, Chris Tang, şi ministrul justiţiei din executivul din Hong Kong, Teresa Cheng. În urma deciziei, bunurile lor de pe teritoriul SUA sunt îngheţate şi se instituie restricţii severe asupra tranzacţiilor de afaceri cu aceştia.

Luna trecută, preşedintele american Donald Trump a semnat o legislaţie care permite impunerea de sancţiuni împotriva persoanelor implicate în eforturi ale Beijingului de "a înlătura autonomia Hong-Kong-ului".

Decizia este ultimul semn al amplificării tensiunilor între China şi SUA, care includ un război comercial ce se transformă tot mai mult într-o luptă pentru companiile tehnologice, notează dpa.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO