1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 24 º

News

Administraţia Fondului pentru Mediu pentru stimularea transportului de marfă pe calea ferată

Administraţia Fondului pentru Mediu acordă finanţări prin Programul RO-LA în vederea stimulării trecerii transportului de marfă dinspre transportul rutier către calea ferată, în scopul reducerii emisiilor de CO2 de la autovehiculele de transport.

09 noi, 2017 | Agerpres

Potrivit unui comunicat al AFM, remis joi AGERPRES, Programul RO-LA se adresează operatorilor de transport feroviar, care desfăşoară activităţi economice pe teritoriul României.

Finanţarea acordată de AFM pentru acest program este în cuantum de 60% din valoarea fără TVA a facturii emise de operatorul de transport feroviar societăţii de transport rutier pentru activităţile finanţate în cadrul programului.

'Administraţia Fondului pentru Mediu lansează pentru prima dată în România Programul vizând transporturile de tip RO-LA, prin care se stimulează trecerea transportului de marfă dinspre transportul rutier către calea ferată, în scopul reducerii emisiilor de CO2 de la autovehiculele de transport. Prin lansarea Programului RO-LA, România se aliniază unui grup restrâns de ţări din Uniunea Europeană care aplică sistemul RO-LA, cum ar fi: Austria, Italia, Elveţia, Franţa, Slovenia, Germania şi Ungaria,' se spune în comunicat.

Operatorii de transport feroviar vor putea depune cereri de finanţare la AFM în perioada 20 - 22 noiembrie 2017.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO