1EUR = 4.7789 RON | Bucureşti 10 º

News

Aeroportul Heathrow a suspendat zborurile timp de o oră din cauza unei drone

Aeroportul londonez Heathrow, primul din Europa în ceea ce priveşte numărul mare de pasageri, a anunţat marţi că a suspendat zborurile după ce a fost semnalată o dronă, la trei săptămâni după o puternică perturbare a traficului aerian la Gatwick din acelaşi motiv, informează France Presse. Zborurile au fost reluate după circa o oră.

08 ian, 2019 | Agerpres

"Răspundem la semnalarea unei drone la Heathrow şi colaborăm îndeaproape cu poliţia londoneză pentru a împiedica orice ameninţare la adresa securităţii operaţionale. Ca măsură de precauţie, am suspendat plecările în timp ce investigăm", a anunţat aeroportul pe contul său de Twitter.

Întrebată la telefon, o purtătoare de cuvânt a aeroportului nu a putut să spună câte zboruri sunt afectate.

Gatwick, al doilea cel mai aglomerat aeroport din Marea Britanie, situat în sudul Londrei, a fost forţat să anuleze sau să deturneze o mie de zboruri între 19 şi 21 decembrie, afectând 140.000 de călători.

Armata a fost de asemenea chemată pentru a asigura securitatea sitului.

După acest incident, guvernul britanic a anunţat marţi întărirea măsurilor împotriva dronelor, după ce a fost criticat că nu a luat destul de serios în considerare riscul potenţial reprezentat de aceste aparate.

Aceste dispozitive vor fi interzise într-o zonă de cinci kilometri în jurul aeroporturilor, faţă de 1 km până în prezent.

Începând cu data de 30 noiembrie, deţinătorii de drone care cântăresc între 250 de grame şi 20 de kilograme vor trebui să se înregistreze şi să treacă un test de competenţe pentru pilotarea dronelor.

Poliţia poate aplica amenzi de până la 100 de lire sterline (112 euro) dacă un utilizator de dronă refuză să coboare aparatul sau nu prezintă dovada înregistrării.

La rândul lor, aeroporturile Heathrow şi Gatwick au anunţat vineri că investesc câteva milioane de lire sterline în echipamente anti-dronă.

Suspectat că are legătură cu incidentul de la Gatwick, un cuplu a fost arestat şi eliberat apoi fără a fi inculpat. Nicio arestare nu a mai avut loc de atunci.

 

Decolările de pe aeroportul londonez Heathrow au fost reluate marţi seară

"Zborurile au fost reluate", a declarat o purtătoare de cuvânt a aeroportului, fără a preciza numărul de zboruri afectate de incidentul ce a avut loc la trei săptămâni după perturbarea activităţii pe aeroportul Gatwick din aceleaşi motive.

La rândul său, ministrul britanic al transporturilor, Chris Grayling, a precizat într-o postare pe Twitter că armata se pregătea să desfăşoare echipamente similare cu cele folosite în timpul întreruperii activităţii la Gatwick luna trecută, dacă ar fi fost necesar.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO