Afacerile SII România, specializată în servicii şi soluţii IT, au urcat cu 68%, la 33 mil. euro

SII România, companie multinațională specializată în servicii și soluții IT, a încheiat anul fiscal 2022 – 2023 cu o cifră de afaceri de 33 milioane de euro, în creștere cu aproximativ 68%, comparativ cu anul fiscal precedent. Compania anunță că și-a crescut numărul de proiecte cu 200% în ultimii ani și a ajuns la un număr de 650 de angajați.
Lidia Neagu - joi, 08 iun. 2023, 13:52
Afacerile SII România, specializată în servicii şi soluţii IT, au urcat cu 68%, la 33 mil. euro

Creșterea înregistrată anul trecut se datorează extinderii portofoliului de clienți, prin expansiune la nivel local, dar și internațional, și a numărului de proiecte la nivelul ambelor divizii – Digital și Inginerie – în care activează, în prezent, peste 550 de ingineri înalt calificați. Compania a mizat pe domeniile de activitate și industriile în care are deja o amprentă puternică, precum IT, Banking & Finance, Insurance, Manufacturing, Energy, Telecommunications, Automotive, Transportation, Aerospace & Defense. 

În prezent, aproximativ 72% dintre proiecte sunt locale, în timp ce 28% sunt internaționale. Expansiunea s-a realizat atât prin proiecte naționale, cât și prin proiecte dezvoltate la nivel de grup, livrate cu ajutorul modelului de lucru global One Team (model de lucru bazat pe echipe distribuite la nivel internațional), care permite companiei acces la peste 12.000 de ingineri software, în colaborare cu filiale din Franța, Elveția, Germania, UK și Belgia.

„Prin adoptarea unei strategii bine definite și concentrându-ne asupra cerințelor clienților noștri, am reușit să înregistrăm o creștere constantă a cererii și să ne consolidăm poziția de furnizor strategic de soluții și servicii IT pentru companii multinaționale lideri în diverse industrii de top. Ne aflăm într-o continuă expansiune, urmărind obiective ambițioase de dezvoltare. Prin concentrarea pe excelența tehnică și colaborarea strânsă cu clienții noștri, ne propunem să răspundem nevoilor lor într-un mod eficient și să continuăm să avem un impact semnificativ în industria IT. În acest context, pentru anul fiscal viitor urmărim atingerea pragului de 750 de angajați”, a declarat Manel Balesteros, CEO SII România. 

La nivel de echipă, în cadrul SII România activează peste 650 de membri, dintre care mai mult de 550 sunt ingineri software. În ultimii trei ani, datorită numărului mare de proiecte, echipa operațională a crescut cu aproape 200%, noii membri recrutați fiind atrași de proiectele și clienții cu care colaborează compania.

Pentru anul fiscal 2023 – 2024, compania are în plan o creștere a cifrei de afaceri comparativ cu anul fiscal anterior și estimează venituri de 40 milioane de euro prin dezvoltarea portofoliului de clienți și proiecte, atât la nivel local, cât și internațional. 

Pentru a-și atinge obiectivele de creștere la nivel național, SII România vizează expansiunea teritorială. Aceasta se va realiza strategic, în acord cu obiectivele de dezvoltare, fiind luate în calcul și elemente precum resursele de talent disponibile și proximitatea clienților.

Totodată, compania vizează atragerea a peste 100 de specialiști, astfel încât până la 1 aprilie 2024 să ajungă la un număr total de circa 750 de angajați. În următorii 3 ani, SII România țintește pragul de 1.000 de angajați.

SII România face parte din SII Group, companie multinațională de top din domeniul tehnologiei. Filiala locală a fost deschisă în anul 2009 și furnizează servicii de dezvoltare software (digital și inginerie) și IT outsourcing.

În prezent, SII România numără peste 650 de angajati, cu un nivel ridicat de expertiză în mai mult de 40 de tehnologii, cărora li se alătură echipa de management și business suport. Compania deține un portofoliu de peste 180 de proiecte naționale și internaționale, dezvoltate pentru clienți locali și globali. Principalele industrii deservite de SII România prin divizia Digital sunt: IT, Telecommunications, Banking & Finance, Insurance, Energy, Manufacturing, Agriculture, iar prin divizia Inginerie: Automotive, Transport, Aerospace & Defense.

Citește și:

Te-ar mai putea interesa și
Platforma George, oferită și în România de BCR a ajuns la 10 milioane de utilizatori în 6 țări
Platforma George, oferită și în România de BCR a ajuns la 10 milioane de utilizatori în 6 țări
George, platformă de digital banking din Europa Centrală și de Est, atinge o nouă etapă de dezvoltare după ce a ajuns la 10 milioane de utilizatori în cele șase țări unde este disponibilă:......
Medicii din Portugalia au intrat în grevă și cer salarii mai mari
Medicii din Portugalia au intrat în grevă și cer salarii mai mari
Serviciile publice de sănătate din Portugalia au fost perturbate marţi de prima zi dintr-o grevă de 48 de ore lansată ...
Consiliul Concurenței va conduce un nou proiect de asistență pentru autoritatea de concurență din Republica Moldova
Consiliul Concurenței va conduce un nou proiect de asistență pentru autoritatea de concurență din Republica Moldova
Consiliul Concurenței din România va coordona un nou proiect finanțat și sprijinit de Uniunea Europeană prin care va ...
Metropolitan Life a înregistrat o creștere de 24% a primelor brute subscrise în primul trimestru din 2024
Metropolitan Life a înregistrat o creștere de 24% a primelor brute subscrise în primul trimestru din 2024
Compania Metropolitan Life, unul dintre cei mai importanți jucători din piața asigurărilor de viață din România, anunță ...