Afacerile SII România, specializată în servicii şi soluţii IT, au urcat cu 68%, la 33 mil. euro

SII România, companie multinațională specializată în servicii și soluții IT, a încheiat anul fiscal 2022 – 2023 cu o cifră de afaceri de 33 milioane de euro, în creștere cu aproximativ 68%, comparativ cu anul fiscal precedent. Compania anunță că și-a crescut numărul de proiecte cu 200% în ultimii ani și a ajuns la un număr de 650 de angajați.
Lidia Neagu - joi, 08 iun. 2023, 13:52
Afacerile SII România, specializată în servicii şi soluţii IT, au urcat cu 68%, la 33 mil. euro

Creșterea înregistrată anul trecut se datorează extinderii portofoliului de clienți, prin expansiune la nivel local, dar și internațional, și a numărului de proiecte la nivelul ambelor divizii – Digital și Inginerie – în care activează, în prezent, peste 550 de ingineri înalt calificați. Compania a mizat pe domeniile de activitate și industriile în care are deja o amprentă puternică, precum IT, Banking & Finance, Insurance, Manufacturing, Energy, Telecommunications, Automotive, Transportation, Aerospace & Defense. 

În prezent, aproximativ 72% dintre proiecte sunt locale, în timp ce 28% sunt internaționale. Expansiunea s-a realizat atât prin proiecte naționale, cât și prin proiecte dezvoltate la nivel de grup, livrate cu ajutorul modelului de lucru global One Team (model de lucru bazat pe echipe distribuite la nivel internațional), care permite companiei acces la peste 12.000 de ingineri software, în colaborare cu filiale din Franța, Elveția, Germania, UK și Belgia.

„Prin adoptarea unei strategii bine definite și concentrându-ne asupra cerințelor clienților noștri, am reușit să înregistrăm o creștere constantă a cererii și să ne consolidăm poziția de furnizor strategic de soluții și servicii IT pentru companii multinaționale lideri în diverse industrii de top. Ne aflăm într-o continuă expansiune, urmărind obiective ambițioase de dezvoltare. Prin concentrarea pe excelența tehnică și colaborarea strânsă cu clienții noștri, ne propunem să răspundem nevoilor lor într-un mod eficient și să continuăm să avem un impact semnificativ în industria IT. În acest context, pentru anul fiscal viitor urmărim atingerea pragului de 750 de angajați”, a declarat Manel Balesteros, CEO SII România. 

La nivel de echipă, în cadrul SII România activează peste 650 de membri, dintre care mai mult de 550 sunt ingineri software. În ultimii trei ani, datorită numărului mare de proiecte, echipa operațională a crescut cu aproape 200%, noii membri recrutați fiind atrași de proiectele și clienții cu care colaborează compania.

Pentru anul fiscal 2023 – 2024, compania are în plan o creștere a cifrei de afaceri comparativ cu anul fiscal anterior și estimează venituri de 40 milioane de euro prin dezvoltarea portofoliului de clienți și proiecte, atât la nivel local, cât și internațional. 

Pentru a-și atinge obiectivele de creștere la nivel național, SII România vizează expansiunea teritorială. Aceasta se va realiza strategic, în acord cu obiectivele de dezvoltare, fiind luate în calcul și elemente precum resursele de talent disponibile și proximitatea clienților.

Totodată, compania vizează atragerea a peste 100 de specialiști, astfel încât până la 1 aprilie 2024 să ajungă la un număr total de circa 750 de angajați. În următorii 3 ani, SII România țintește pragul de 1.000 de angajați.

SII România face parte din SII Group, companie multinațională de top din domeniul tehnologiei. Filiala locală a fost deschisă în anul 2009 și furnizează servicii de dezvoltare software (digital și inginerie) și IT outsourcing.

În prezent, SII România numără peste 650 de angajati, cu un nivel ridicat de expertiză în mai mult de 40 de tehnologii, cărora li se alătură echipa de management și business suport. Compania deține un portofoliu de peste 180 de proiecte naționale și internaționale, dezvoltate pentru clienți locali și globali. Principalele industrii deservite de SII România prin divizia Digital sunt: IT, Telecommunications, Banking & Finance, Insurance, Energy, Manufacturing, Agriculture, iar prin divizia Inginerie: Automotive, Transport, Aerospace & Defense.

Citește și:

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...