1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Afacerile Somaco Grup Prefabricate au crescut cu 31% anul trecut

Afacerile producătorului de materiale de construcţii Somaco Grup Prefabricate, controlat de compania suedeză de investiţii Oresa Ventures, au crescut cu 31% anul trecut, la 21 milioane euro.

04 apr, 2012 | Mediafax

"Aşteptăm să confirmăm o creştere semnificativă a cifrei de afaceri şi în anul 2012. Evoluţia pozitivă aşteptată pentru anul 2012 se datorează atât creşterii volumelor de BCA dar mai ales intensificării vânzărilor de elemente prefabricate din beton (atât structuri la cheie cât şi sisteme de canalizare şi infrastructură rutieră), acestea urmând să aibă o dinamică mai accentuată în portofoliul nostru de produse", a declarat într-un comunicat Gabriel Colobaţiu, directorul general al companiei.

Somaco Grup Prefabricate va investi în acest an peste un milion de euro în extinderea gamei de produse şi a capacităţilor existente, potrivit sursei citate.

Compania a investit în perioada 2008-2009 peste 3,5 milioane euro pentru modernizarea şi retehnologizarea fabricilor de la Buzău, Roman şi Adjud, iar în intervalul 2010-2011 a alocat peste opt milioane euro pentru achiziţionarea unei fabrici la Teiuş, lansarea unei linii de producţie de elemente prefabricate din beton pentru sisteme de canalizare la Roman şi pentru creşterea capacităţii de producţie BCA la Adjud.

"Anul 2012 a demarat în forţă, cu lucrări de anvergură pentru structuri din beton - lucrări pentru care asigurăm atât producţia de elemente prefabricate din beton (standard, dar şi adaptate proiectelor beneficiarilor), cât şi servicii de proiectare, montaj şi transport, în funcţie de nevoile clienţilor şi solicitărilor beneficiarilor. Avem în vedere diversificarea gamei de produse, lărgirea portofoliului de clienţi şi fidelizarea clienţilor importanţi", a spus reprezentantul companiei.

În portofoliul Somaco Grup Prefabricate se regăsesc livrări pentru centre comerciale Auchan, Carrefour, Bricostore, Praktiker, Interex, OBI, Metro, Kiabi, Baumax, Hornbach, Kaufland, centre logistice (Wim Bosman), structuri socio-culturale, consolidări hidrotehnice, bazine de retenţie, lucrări de drumuri şi poduri, structuri pentru staţii eoliene şi modernizări pentru liniile eletrice Enel.

Compania produce BCA şi elemente prefabricate din beton şi deţine patru fabrici, la Adjud, Buzău, Roman şi Teiuş.

Proprietarul Somaco Grup Prefabricate, Oresa Ventures, mai deţine în portofoliu companii precum Fabryo Corporation, Kiwi Finance, Trinity, Medicover, La Fântâna şi RTC Proffice Experience.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO