1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 19 º

News

AFIR: Sesiunea de primire a proiectelor pentru cooperare în sectorul agricol şi pomicol se prelungeşte până la 31 ianuarie 2018

Sesiunea de primire a proiectelor pentru cooperare între actorii din lanţul de aprovizionare în sectorul agricol şi cel pomicol, prin intermediul măsurilor specifice din cadrul Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020), se prelungeşte până la 31 ianuarie 2018, pentru a putea permite beneficiarilor să obţină toate avizele necesare în vederea depunerii cererilor de finanţare, a anunţat Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

01 dec, 2017 | Agerpres

'Decizia de prelungire a fost luată de către Autoritatea de Management pentru a permite celor care, din motive obiective, nu au reuşit până la această dată să obţină toate acordurile, avizele sau autorizaţiile necesare pentru depunerea cererilor de finanţare. Subliniez faptul că aceste sub-măsuri reprezintă un element de noutate pentru România şi înţelegerea oportunităţilor acestor linii de finanţare necesită un proces firesc mai îndelungat', susţine directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu, într-un comunicat.

Alocarea financiară stabilită pentru sesiunea din acest an aferentă submăsurii (sM) 16.4 'Sprijin acordat pentru cooperare orizontală şi verticală între actorii din lanţul de aprovizionare în sectorul agricol' este de 1,9 milioane de euro, iar pentru sM 16.4a 'Sprijin acordat pentru cooperare orizontală şi verticală între actorii din lanţul de aprovizionare în sectorul pomicol', de două milioane de euro.

Obiectivul acestor sub-măsuri este acela de a promova cooperarea între actorii locali, în scopul comercializării produselor agroalimentare prin intermediul lanţurilor scurte de aprovizionare.

Ambele sub-măsuri susţin atât cooperarea dintre fermieri, procesatori, comercianţi alimentari cu amănuntul, restaurante, hoteluri sau alte forme de cazare în mediul rural, cât şi realizarea de parteneriate cu organizaţii neguvernamentale şi autorităţi publice.

Termenul limită de depunere a cererilor de finanţare pentru aceste sub-măsuri era 30 noiembrie 2017.

Potrivit AFIR, persoanele interesate să depună proiecte prin intermediul celor două sub-măsuri ce vizează cooperarea pot consulta Ghidul Solicitantului pe pagina oficială de internet a Agenţiei (www.afir.info - Investitii PNDR - sM 16.4 si sM 16.4a).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO