AIR CLAIM – Comunicare catre actionari 26.07.2021 – Platforma transparenta, Declaratii free float

Ion Dobreanu - lun, 26 iul. 2021, 15:08
AIR CLAIM - Comunicare catre actionari 26.07.2021 - Platforma transparenta, Declaratii free float

Evenimente importante de raportat: Implementare platformă transparență; Comunicare cu investitorii

  1. Crearea unei platforme dedicată investitorilor și analiștilor, ce urmează a fi disponibilă în secțiunea „Investitori” pe www.airclaim.com. Platforma va afișa în timp real solicitările primite precum și valoarea acestora, atât în ceea ce privește cererile de intermediere cât și cele pentru cesiune de creanță. Oricine va accesa această aplicație va putea vedea un feed în timp real cu cererile recepționate și înregistrate, prezentate într-un mod anonimizat dar verificabil în baza numărului intern de înregistrare ce va fi afișat. Această platformă va oferi transparență completă asupra întregii activități.

Atașăm design-ul și principalele funcționalități ale platformei. Aceasta urmează sa fie online în cursul săptămânii curente, respectiv 26 iulie – 1 august 2021.

 

 

 

Declarații ale persoanelor cu funcții de conducere:

TUNESCU GEORGE DANIEL, Președinte C.A.: Prin prezentul raport curent dorim să anunțăm un pas extrem de important către un record de transparență în comunicarea cu investitorii, respectiv transparență completă. Vă prezentăm astfel platforma AIR CLAIM, dedicată investitorilor și analiștilor, ce urmează a fi disponibilă în secțiunea „Investitori” pe www.airclaim.com. Această platformă va afișa în timp real solicitările primite precum și valoarea acestora, atât în ceea ce privește cererile de intermediere, cât și cele pentru cesiune de creanță. Practic, oricine va accesa această aplicație va putea vedea un feed în timp real cu cererile recepționate și înregistrate, prezentate într-un mod anonimizat dar verificabil în baza numărului intern de înregistrare ce va fi afișat. Această platformă va oferi astfel transparență completă asupra întregii activități.

Ne bucurăm că am avut parte de o listare de succes. Aprecierea prețului acțiunii și volumele de tranzacționare au indicat un interes foarte mare.

Cu privire la anumite îngrijorări exprimate de un grup restrâns de acționari în medii online privind tranzacționarea curentă a acțiunii CLAIM, doresc să fac următoarele precizări: Ca urmare a finalizării cu succes a plasamentului privat, AIR CLAIM a atras un free float de 9.09%. Acțiunile domnului Coteș Mihail, care îndeplinește funcția de Director General, au fost de asemenea cuprinse în calcularea free float-ului (nefiind acționar fondator ci investitor), fiind un indicator pentru piață că acestea reprezintă acțiuni potențial tranzacționabile.

Pentru a exista interes la tranzacționare la prețuri susținute, lipsite de anomalii, reprezentanții noștri au menționat în toate aparițiile că AIR CLAIM intenționează să majoreze free float-ul prin vânzări, în momente de volum (cu orientare către volum și valoarea susținută a prețului acțiunii, nu către vânzări la un preț maximal). Suntem de părere că pe termen mediu, 18%-20% este un procent minim sănătos de free float al unui emitent listat. Menționăm că un free float de 20% este în linie cu valorile minime de free float ale altor emitenți listați pe piața AeRO. În momentul de față, AIR CLAIM are un free float de sub 15%.

Având în vedere că este vorba de un procent foarte mic, sub nicio formă nu se pot clasifica aceste tranzacții de vânzare drept „exit” sau lipsa încrederii în dezvoltarea societății. Suntem cel puțin la fel de entuziasmați și lucrăm pentru ca cele mai optimiste planuri să devină realitate. Cu siguranță investitorii vor înțelege aceste aspecte când vor putea urmări cererile și activitatea AIR CLAIM în noua platformă dedicată lor.

Vă asigur de interesul și optimismul nostru și vă invit să ne urmăriți realizările în continuare. Rămânem la fel de preocupați și transparenți.

MIHAIL COTEȘ, Director General: Vreau să încep prin a mulțumi tuturor acționarilor pentru interes și pentru validare. Cu privire la subiectul tranzacțiilor managementului doresc să fac o serie de mențiuni, inclusiv din perspectiva de investitor. În calitate de director general, urmând direcția agreată intern, am specificat în toate întâlnirile și declarațiile că se impune majorarea free float-ului. Un free float de doar 9% este problematic atât din perspectiva interesului la tranzacționare cât, mai ales, așa cum spune și George, din perspectiva creării unor anomalii nesustenabile în ceea ce privește prețul. Am fost de părere mereu și am comunicat transparent că astfel de vânzări, cu scopul principal de majorare a free float-ului, este necesar să aibă loc în momentele de volum, întrucât volumul este unul dintre puținii indicatori ai prețului sustenabil, în detrimentul vânzărilor la un nivel al prețului nesustenabil.

Deși a existat o f0arte mare transparență și o comunicare continuă, au existat opinii minoritare care au blamat, au acuzat managementul că urmărește un exit (fiind vorba totuși de un procent foarte mic de acțiuni) și au pus tranzacțiile pe seama neîncrederii în dezvoltarea societății.

Suplimentar intenției de majorare a free float-ului, este important de înțeles că 100% dintre acțiunile unei companii sunt deținute de acționari. Personal, din perspectiva investitorului, consider că piața ar trebui să permită inclusiv acționarilor inițiali să monetizeze un procent mic din munca acestora, fără a consideră că este vorba de neîncredere în perspectivele societății, fără a blama ori chiar emite injurii și amenințări.

De altfel, investitorii cu experiență știu că vânzarea unui instrument nu are loc când nu mai există încredere în perspectiva de creștere, ci, în principial, în numeroase alte situații: de la cele mai simple, precum nevoi curente de lichiditate (pentru nevoi personale, medicale etc.), nevoi de investiții, până la varii situații conjuncturale.

Personal, în calitate de investitor, consider că AIR CLAIM este un emitent de urmărit care are un potențial foarte mare. Echipa a fost foarte transparentă iar acum vom implementa transparență completă cu privire activitatea noastră.

Acționarii vor fi mereu ascultați iar aceștia trebuie să înțeleagă că nu dețin doar acțiuni, ci fracții dintr-o societate. Pentru acest motiv, invităm acționarii la dialog și comunicare. Suntem convinși că ne pot ajuta cu idei și sfaturi la care încă nu am ajuns singuri.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...