1EUR = 4.7776 RON | Bucureşti 11 º

News

Alegeri prezindenţiale: ce au spus, după ce au votat, candidaţii cu cele mai mari şanse de a deveni preşedinte

Pe rând, au votat Dăncilă, Iohannis şi Barna, adică cei trei dintre cei 14 prezidenţiablili creditaţi cu cele mai mari şanse de a intra în turul al doilea. Iată ce a spus fiecare, la ieşirea de la urme.

 

10 noi, 2019 | ECONOMICA.net

Candidatul PNL la alegerile prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis, a declarat că a votat pentru "România normală"

"Astăzi este o zi extrem de importantă pentru România, dar recunosc că şi pentru mine personal. Am votat pentru România normală. Îmi doresc un viitor foarte bun pentru România şi sper să primesc astăzi confirmarea că foarte mulţi români îşi doresc acelaşi lucru. Astăzi, în ziua votului, este ziua în care românii decid ce viitor va avea România în următorul an. Ziua votului este ziua cea mai importantă pentru românii care vor să participe la procesul democratic. Aşadar, dragi români, vă aştept la vot", a spus şeful statului, duminică, după ce a votat la o secţie de la Liceul "Jean Monnet".

"Câtă lume a venit la vot", a remarcat şeful statului, înainte de a-şi exercita dreptul la urne.

El a fost însoţit la secţia de vot de mai mulţi liberali, între care Rareş Bogdan, Siegfried Mureşan, Alina Gorghiu, Dan Motreanu. 

Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, a declarat că a votat pentru "o Românie a bunăstării şi a drepturilor garantate".

"Am votat pentru o Românie a bunăstării, o Românie a drepturilor garantate, o Românie sigură şi demnă, în care românii să nu trăiască cu teama zilei de mâine, că nu au ce pune pe masă, că nu au bani pentru medicamente sau pentru facturi. Am votat împotriva tăierilor de pensii şi salarii, am votat împotriva austerităţii, am votat pentru o Românie unită, în care fiecare român să se regăsească în deciziile preşedintelui României", a declarat, duminică, Dăncilă, după ce a votat la o secţie de la Colegiul Naţional "Sfântu Sava".

Ea a fost la vot împreună cu soţul său, Cristinel Dăncilă, şi cu vicepreşedintele PSD Olguţa Vasilescu.

Dăncilă a fost aşteptată la ieşirea din secţia de votare de zeci de simpatizanţi care i-au urat succes.

Prezidențiabilul USR-PLUS Dan Barna a votat la Sibiu, spunând că votul său este pentru viitor și că "astăzi ștampila aceea mică este puterea pe care o are fiecare cetățean".

"Am votat astăzi pentru schimbare, pentru o România care începe să facă schimbările de acum, nu peste 5 ani, peste 10 ani. Este un vot pentru viitor. (...) Sunt foarte optimist pentru rezultat", a declarat Barna, după ce a votat.

El i-a îndemnat pe români să meargă la vot, spunând că "astăzi, ștampila aceea mică este puterea pe care o are fiecare cetățean".

Dan Barna a mers la vot împreună cu familia sa.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO