1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 28 º

News

UPDATE ALERTĂ: Traficul pe DN1 este oprit în totalitate. Trafic reluat pe Centura de Vest a Ploieştiului după aproximativ 6 ore

Circulaţia rutieră este oprită pe DN1, pe tronsonul kilometric 61+800 - 60+100, din cauza unui incident în care a fost implicat un transport special, însoțit de jandarmi, în urma căruia se scurg nitrați rezultati din rasturnarea unui butoi aflat într-unul din camioane, anunță Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției.

02 oct, 2017 | ECONOMICA.net

UPDATE 23:55 Trafic reluat pe Centura de Vest a Ploieştiului după aproximativ şase ore

Traficul rutier a fost reluat, luni seară, pe Centura de Vest a municipiului Ploieşti, după aproximativ şase ore de la momentul în care a fost blocat din cauza unor scurgeri de nitraţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae, autocamionul în care erau transportate 15 tone de nitrat de monometilamină, substanţă depozitată în recipiente de plastic, a fost dus pe un câmp în afara zonei locuite şi va fi asigurat până dimineaţă cu pază de către jandarmi.

Anterior, recipientele au fost descărcate din camion şi verificate, constatându-se că s-au produs scurgeri de substanţă pe lângă capacele câtorva butoaie, nefiind îndeplinite condiţiile pentru o atmosferă explozivă.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Prahova, echipajul de jandarmi din cadrul IJJ Braşov care asigura protecţia unui transport special de nitraţi aparţinând unei societăţi din Făgăraş a observat la un moment dat că există scurgeri de produs din mijlocul de transport.

Având în vedere faptul că nitratul de monometilamină este o substanţă coroziv explozivă, periculoasă în contact cu o sursă de aprindere, autorităţile au luat măsura închiderii totale a traficului în zonă pentru evitarea pericolului şi pentru curăţarea carosabilului, circulaţia fiind deviată. 

 

Traficul este oprit pe ambele sensuri de mers, pentru a se curăța zona. Pe sensul de mers către București autovehiculele sunt redirecționate prin Ploiești, iar pe celălalt sens sunt deviate prin zona Parcului Municipal Ploiești. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO