Allianz menţine ţinta de profit pentru acest an la 10,5 miliarde de euro

Allianz SE, cel mai mare asigurator european, s-a angajat să plătească acţionarilor dividende mai ridicate şi a confirmat ţinta de profit pentru acest an, după ce divizia sa Pimco - cel mai mare fond de investiţii în obligaţiuni din lume - nu a reuşit să contracareze retragerile de fonduri, cauzate de demisia şocantă a fondatorului acesteia, Bill Gross, transmit RTT News şi Bloomberg.
Economica.net - vin, 07 nov. 2014, 08:32
Allianz menţine ţinta de profit pentru acest an la 10,5 miliarde de euro

‘Începând cu anul financiar 2014, intenţia noastră este de a propune o majorare regulată a dividendelor achitate acţionarilor’, a anunţat compania germană.

După plecarea directorului şi a fondatorului Bill Gross, în septembrie, investitorii au retras fonduri record. Ieşirile nete la Pimco au totalizat 49,2 miliarde de euro în trimestrul trei din 2014, scrie Agerpres.

Joi, acţiunile Allianz se tranzacţionau la 126,65 de euro la bursa de la Frankfurt. Titlurile au scăzut anul acesta cu 2,8%, evaluând compania la aproximativ 58 de miliarde de euro.

‘Retragerile de fonduri după demisia lui Bill Gross sunt în linie cu previziunile noastre. Estimarea privind profitul operaţional din 2014 rămâne nemodificată, la 10,5 miliarde de euro, iar decizia privind majorarea dividendelor arată încrederea conducerii în viitorul Allianz’, a afirmat directorul financiar, Dieter Wemmer.

În trimestrul trei din 2014, profitul net al Allianz a urcat cu 11%, la 1,61 miliarde de euro, de la 1,45 miliarde de euro în perioada similară din 2013, în timp ce analiştii se aşteptau la 1,57 miliarde de euro. Profitul operaţional la divizia de gestionare a activelor, compusă din Pimco şi Allianz Global Investors, a scăzut cu 5%, la 694 de milioane de euro.

Înainte de anunţul privind majorarea dividendelor, analiştii se aşteptau ca Allianz să plătească pentru acest an dividende de 6,20 euro pe acţiune. În 2013, compania a plătit dividende de 5,30 euro pe acţiune.

În trimestrul trei din 2014, profitul operaţional a urcat cu 5,2%, la 2,65 miliarde de euro, de la 2,52 miliarde de euro în perioada similară din 2013, în timp ce veniturile totale au crescut cu 14,5%, la 28,78 miliarde de euro, de la 25,14 miliarde de euro.

Divizia de asigurări de proprietate şi de accident a raportat o creştere a profitului de 36%, la 1,083 miliarde de euro, pe fondul rezultatelor foarte bune înregistrate în Marea Britanie şi Germania.

Luna trecută, Allianz, a anunţat că directorul său general, Michael Diekmann, va demisiona din funcţie în mai 2015, urmând a fi înlocuit de Oliver Baete.

Agenţia de evaluare financiară Moody’s Investors Service a avertizat că retragerile de fonduri de la Pimco vor duce la profituri mai reduse pentru Allianz. Bill Gross a făcut din Pimco cel mai mare fond de investiţii în obligaţiuni din lume. Pimco gestionează active ale clienţilor în valoare de aproximativ 2.000 de miliarde de dolari şi este responsabilă pentru un sfert din profitul operaţional al companiei germane.

Allianz SE, cel mai mare asigurator european, este prezent şi pe piaţa din România.

Te-ar mai putea interesa și
Renault Duster, lansat în Turcia, viitorul hub de export spre țările din est
Renault Duster, lansat în Turcia, viitorul hub de export spre țările din est
Fratele geamăn al SUV-ului Dacia produs în România și comercializat în Uniunea Europeană, Renault Duster tocmai a fost lansat pe piața turcă, țară în care va fi și asamblat....
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală ...
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...