1EUR = 4.8338 RON | Bucureşti 23 º

Companii

Alro a investit peste 3,4 milioane de dolari în proiecte de modernizare şi creştere a eficienţei energetice

Alro a finalizat investiţii de peste 3,4 milioane de dolari ce includ modernizarea instalaţiei de turnare sleburi şi instalarea unui agitator electromagnetic în vederea creşterii eficienţei operaţiunilor de retopire şi reducerii consumurilor specifice de gaze naturale şi energie electrică, se arată într-un comunicat al companiei publicat miercuri pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

06 dec, 2017 | Agerpres

Investiţia necesară pentru modernizarea instalaţiei de turnare sleburi, care permite turnarea tuturor tipurilor de aliaje de aluminiu pentru industria aeronautică, s-a ridicat la 2,8 milioane de dolari.

'Continuăm implementarea activă a conceptului de 'Fabrică Verde', prin folosirea tehnologiilor de ultimă generaţie disponibile pe piaţă, care ne vor permite atât creşterea eficienţei cât şi apropierea de ţinta de zero deşeuri şi zero emisii. Având în vedere faptul că producţia totală de sleburi a crescut cu peste 50% în ultimii cinci ani, iar cea a aliajelor dure pentru industria aeronautică s-a triplat în aceeaşi perioadă, această investiţie ne va asigura atât condiţiile cât şi echipamentele necesare pentru producţia de sleburi în condiţiile de volum şi calitate solicitate de către divizia de procesare a Alro', a declarat Gheorghe Dobra, director general al Alro.

De asemenea, au fost încheiate cu succes testele aferente proiectului de instalare a unui agitator electromagnetic în vederea creşterii eficienţei operaţiunilor de retopire. Este vorba de un contract de aproape 650.000 de dolari, încheiat cu unul dintre cei mai importanţi producători de echipamente pentru topitoriile de aluminiu reciclat.

'Soluţia adoptată ne va permite o eficienţă mai mare a cuptorului de retopire, la un consum de gaze naturale şi energie mai redus', adaugă Dobra.

Planul de afaceri pentru perioada 2017 - 2021 previzionează investiţii totale de peste 190 de milioane de dolari, din care peste 100 de milioane de dolari pentru proiectele de creştere a eficienţei energetice.

'În sectorul de aluminiu prelucrat, Alro a modernizat liniile de prelucrare, a introdus noi tehnologii şi echipamente cu randament energetic ridicat. În plus, a implementat conceptul de mentenanţă predictivă şi digitalizare. Toate acestea, au avut ca rezultat o creştere a producţiei de aluminiu prelucrat de patru ori, dar şi reducerea consumului specific de electricitate de cinci ori. Tehnologia de ultimă generaţie a permis companiei să introducă noi tipuri de produse în portofoliu, pentru industria auto şi aeronautică', informează comunicatul.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO