Amazonienii – Noua comunitate de antreprenori români dedicată exclusiv comerţului online

Comunitatea Amazonienii, deși este înființată de mai puțin de doi ani, numără deja peste 2.000 de membri. Grupul este unul exclusivist, și doar cei care au urmat un curs de bază în domeniu fac parte din acesta. Reuniți sub aceeași cupolă, toți au un scop comun: să facă afaceri de succes, folosindu-se de cea mai mare platformă de e-commerce din lume: Amazon.
Economica.net - Dum, 05 nov. 2017, 06:52
Amazonienii - Noua comunitate de antreprenori români dedicată exclusiv comerţului online

Modelul de afaceri presupune lansarea pe piața din SUA a unor produse fabricate în China. Iar pentru că sunt din ce în ce mai mulți români care sunt interesați de acest tip de business, SetUP a devenit incubatorul de afaceri pentru oricine plănuiește să-și deschidă un magazin virtual în doar câteva luni.

Cum funcționează acest model de afacere?

  • Găsirea produsului potrivit

Este nevoie de un studiu aprofundat de piață pentru a determina dacă un produs are potențial să se vândă cu succes. Deși unii cursanți pleacă deja cu o idee de produs inițială, noi le recomandăm să nu facă acest lucru. Motivul este foarte simplu, nu trebuie să vinzi ce ți se pare ție interesant, ci trebuie să oferi ceea ce se cere pe Amazon. De asemenea trebuie să ții cont de concurența din nișa respectivă. Trebuie să fii sigur că îi poți depăși.

  • Negocierea cu furnizorul

Urmează etapa în care se realizează produsul fizic. Asta implică negocierea cu furnizorii din China. Se discută detalii despre preț, transport, se trimit mostre la verificat și se stabilesc condițiile de calitate și cele financiare. De asemenea, la acest pas se stabilesc și termenii de transport pentru ca produsele să ajungă în siguranță în depozitele Amazon.

  • Listarea produsului

Această etapă este dedicată modalității în care urmează să îți prezinți produsul pe Amazon.
Un titlul bun, o descriere persuasivă și o serie de fotografii profesionale vor ajuta produsul să se vândă bine și vor face diferența dintre cum este prezentat produsul tău față de cel al competitorilor direcți.

  • Lansarea

Fiind un spațiu competitiv, momentul lansării pe Amazon este esențial. E important ca lansarea să cuprindă într-un timp scurt mai multe acțiuni de marketing, astfel încât Amazon să considere produsul tău ca fiind unul care prezintă potențial și să-l listeze printre primele în categoria sa.

Eficientizarea și dezvoltarea unui business este mai facilă atunci când ai suportul unei comunități specilizate, orientați toți către un țel comun. Acest incubator de afaceri este testat și optimizat de sute de cursanți, iar pentru că cifrele vorbesc de la sine, iată câteva dintre rezultatele Amazon SetUP, în cifre: peste 2000 de cursanți SetUP, dintre care 35% au lansat propriul produs pe Amazon odată cu finalizarea ediției la care au participat. 15% au lansat produsul după 1-4 luni de la terminarea ediției și 5-10% au așteptat mai mult de 4 luni pentru a deveni selleri pe Amazon. Asta în contextul în care un studiu realizat în Statele Unite arată că absolvenții cursurilor online, în general, sunt doar 13% dintre cei care le încep.

Majoritatea antreprenorilor români care fac un business pe Amazon sunt parte din Comunitatea Amazonienii și au fost inițați în această afacere cu ajutorul cursului Amazon SetUP.

Cursul se desfășoară sub forma unor seminarii online (webinarii) și este susținut de Alex Hudițan și Claudiu Stănculescu. Ei sunt doi tineri români care au ajuns la câte o cifră de afaceri de peste un milion de dolari, în mai puțin de 3 ani. Astfel, au ajuns să renunțe la jobul în corporație și să își gestioneze timpul după cum au considerat de cuviință. Muncesc de acasă, din fața laptopului și chiar din vacanță, singura condiție fiind o conexiune bună la internet.

Alex Huditan



Claudiu Stanculescu


Webinariile Amazon SetUP sunt susținute live, în fiecare sâmbătă seara. Conținutul cursului este mereu actualizat în funcție de modificările pe care Amazonul le face. Fiecare curs este înregistrat și oferit pe o platformă de curs la care fiecare cursant va avea acces oricând, de pe calculator sau chiar și telefonul mobil.

Cursul a devenit foarte popular nu doar datorită celor doi tineri care îl organizează, ci în egală măsură din cauza comunității, care are ca obiectiv central reușita fiecărui membru al său. Existența comunității și disponibilitatea mentorilor și a colegilor de curs, dar și sesiunile de întrebări și răspunsuri sunt un mare plus pe care îl are acest tip de educație. Nu în ultimul rând, serviciul pus la dispoziție de către Amazon, denumit Fulfillment by Amazon, prin care își asumă să se ocupe de transport în depozite, depozitare și livrare, reprezintă încă un motiv de siguranță și confort în ceea ce privește antreprenoriatul online pe Amazon.

„Am muncit 14 ani, construind de la zero sisteme, echipe, produse, învăţând marketing şi vânzări în paralel cu psihologie, ca să pot să pot avea rezultate pe o piaţă din România, şi acum tu ai ocazia să faci toate astea în 14 săptămâni, pe o piaţă de sute de milioane de cumpărători ce au cardurile băgate în sistemul Amazon pentru că toţi sunt acolo cu un singur scop: să cumpere”, spune Pera Novacovici, cel mai citit psiholog român.

„Ştiind de succesul care a fost la prima ediţie, am înscris-o şi pe Vania, soţia mea şi acum avem deja primele produse în State. Este un curs care a schimbat deja vieţile a câtorva sute de români. Aşa că, îţi recomand să nu îl ratezi.” spune Lorand Soares Szasz, cel mai apreciat speaker din România (conform Business Days).

Înscrierile pentru ediția 5 a cursului SetUP se încheie în 10 noiembrie. Mai multe detalii despre curs, dar și despre înscrieri, se găsesc aici: http://amzsetup.ro/setup5 

Te-ar mai putea interesa și
Comandantul armatei estone cere dublarea bugetului apărării pentru ca ţara sa să poată respinge un atac rusesc
Comandantul armatei estone cere dublarea bugetului apărării pentru ca ţara sa să poată respinge un atac rusesc
Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB, trebuie să-şi dubleze cheltuielile de apărare în......
Burduja: Plafoanele preţurilor la energie şi gaze la clienţii finali rămân până la 31 martie 2025
Burduja: Plafoanele preţurilor la energie şi gaze la clienţii finali rămân până la 31 martie 2025
Plafoanele preţurilor la energie electrică şi gaze naturale la clienţii finali vor rămâne până la 31 martie 2025, ...
e-Factura: Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul, extinsă până la 31 mai
e-Factura: Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul, extinsă până la 31 mai
Perioada în care nu se aplică sancţiuni pentru nerespectarea termenului-limită de 5 zile lucrătoare prevăzut pentru ...
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
 Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, referitor la posibilitatea eliminării impozitului pe concediile ...